JWST është i njohur për suksesin e tij në teleskopët hapësinorë.

Aktualisht pandemia e COVID-19 po shkakton shumë probleme, duke filluar nga ato shëndetësore deri tek ekonomia dhe teknologjia, transmeton lajmi.net.

Gjenerata e re e pikës së vëzhgimit, është dizajnuar që shikoj sa më larg në hapësirë sa që askush nuk ka mundur deri më tani.

Ju pëlqen!

Edhe pse ishte deklaruar në vitin 2018 që teleskopi do të lansohej në vitin 2020, OVID-19 ndryshoi të gjitha planet duke e vonuar atë deri në vitin e ardhshëm.

Nasa është e brengosur që çmimi do të jetë më i lartë duke arritur në 7.70 miliardë euro. Rezervat buxhetore të ndara dy vjet më parë gjatë vlerësimit të fundit të madh do të mbulojnë çdo shpenzim shtesë, tha Thomas Zurbuchen, shefi i misionit shkencor të agjencisë hapësinore.

NASA planifikon të dërgojë Webb verën e ardhshme në faqen e saj evropiane të hedhjes në Guiana Franceze, kontributi i Evropës në këtë mision.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.