Çajupi e ka qarë me shpirt vrasjen e patriotit, Negovani nga grekët, kujton MekuliPress.

……
Ishnë trima Shqipëtarë
Që vajtonin duke qarë:
“Na vranë, shokë, na vranë
Papa Kristo Negovanë!”

Papa Kristo, kush të vrau?
Nga fëmia kush të ndau?
Grekretë me Grekomanë
Me sëpatë pas të ranë!
E gjeçin nga Perëndia

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

Të ndanë nga Shqipëria!
Ç’kini, mor të mallëkuar,
Me këtë vënd të bekuar?
Ç’kini ju me Shqipëtarë
Që doni t’u bëni varrë?

Mbase do Zot’ i Vërtetë
Nd’atë varr të bini vetë…
Qajni male me tëborë,
Kristo priftin vjershëtorë,
Qaj o Negovan i shkretë

Papa Kriston vet’ i tetë!
Atdhetarë të vërtetë
Që s’lanë shokë ndë jetë!…
Hajdutë nga të Moresë
I vranë me të pa besë!

Musliman’ e të Krishterë
Qajni me lot që të tërë!
Mos harroni, Shqipëtarë,
Se gjaku duetë marrë!…
Mos çnderoni Shqipërinë;

Armiqtë duet të dinë
Se Shqipëtar kushdo q’është
S’vete si qëni ndë vështë!…
N’ini trima të vërtetë,
Për një, vrini njëqind vetë!…

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!