1. Paaftësia për të heshtur paraqet një nga dështimet më të mëdha të njerëzimit.
– Walter Bagehot (1826 – 1877); Ekonomist dhe kritik anglez

2. Eshtë shumë më fisnike t’i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes, sesa t’i tejkalosh ato përmes grindjes.
– Francis Beaumont (1584 – 1616); Dramaturg anglez

3. Heshtja është një nga argumentet më të vështira për t’u përgënjeshtruar.
– Josh Billings (1815 – 1885); Humorist dhe ligjërues amerikan

Ju pëlqen!

4. Ekzistojnë momente kur heshtja jehon më fuqishëm se çdo gjë tjetër.
– Leroy Brownlow (1914 – 2002); Krijues, publicist dhe shkrimtar amerikan

5. Heshtja është elementi me anë të të cilit gjërat e mrekullueshme e formësojnë vetveten!
– Thomas Carlyle (1795 – 1881); Filozof dhe shkrimtar skocez

6. Nuk është mirë të heshtim nëse jemi të mençur, por nëse nuk jemi aq të mençur, atëherë më mirë është të heshtim.
– Charles Caleb Colton (1780 – 1832); Sportist dhe shkrimtar anglez

7. Nëse nuk thoni asgjë, atëherë nuk do t’ju lusin t’i përsëritni fjalët tuaja edhe njëherë.
– Calvin Coolidge (1872 – 1933); Presidenti i tridhjetë i Shteteve të Bashkuara të Amerikës

8. Heshtja është nëna e së vërtetës.
– Benjamin Disraeli (1804 – 1881); Burrështetas dhe kryeministër anglez

9. Mos e prekni flautin, gjersa daullet dëgjohen vërdallë; kur budallenjtë flasin, të mençurit duhet të heshtin.
– Johann Gottfried Von Herder (1744 – 1803); Kritik dhe poet gjerman

10. Personi i cili nuk e kupton heshtjen tuaj, ka gjasa që të mos i kuptojë as fjalët tuaja.
– Elbert Hubbard (1856 – 1915); Shkrimtar dhe publicist amerikan

11. Nuk është ide aq e keqe që kohë pas kohe të heshtim, edhe pse jemi të vetëdijshëm për çka po flasim.
– Kin Hubbard (1868 – 1930); Humorist dhe gazetar amerikan

12. Fjala e pathënë nuk e lëndon askënd.
– Lajos Kossuth (1802 – 1894); Burrështetas hungarez

13. Fjalët mund të thumbojnë jashtëzakonisht shumë, por vetëm heshtja mund të ta thyejë zemrën.
– Phyllis McGinley (1905 – 1978); Poeteshë dhe shkrimtare amerikane

14. Unë personalisht preferoj: të lexoj, të dëgjoj muzikë dhe… të hesht.
– Dame Edith Sitwell (1887 – 1964); Poeteshë angleze

15. Ai kishte sulme të kohëpaskohshme të heshtjes të cilat e bënin bashkëbisedimin me të jashtëzakonisht të këndshëm.
– Sydney Smith (1771 – 1845); Shkrimtar dhe klerik anglez

16. Ai dinte ta gjente atë moment të përsosur psikologjik kur nuk duhej të thoshte asgjë.
– Oscar Wilde (1854 – 1900); Krijues dhe shkrimtar anglez

17. Sigurohuni që fjalët tuaja të jenë të bukura, si heshtja juaj.
– Alejandro Jodorowsky.

18. Unë do të thoja që është më mirë të jesh mbret i heshtjes tënde, se sa skllav i fjalëve të tua.
— William Shekspir.

19. Heshtja është i vetmi mik që nuk të tradhton kurrë.
– Konfuci.

20. Miqësia e vërtetë vjen kur heshtja midis dy njerëzve duket diçka e këndshme.
— Erasmus i Roterdam.

21. Heshtja është zhurma më e fortë, ndoshta më e fortë se zhurmat.
— Miles Davis.

22. Jo çdo largësi është mungesë, jo çdo heshtje është harresë.
– Mario Sarmiento.

23. Për çdo lloj dhimbjeje ka dy medikamente të mundshme: koha dhe heshtja.
– Alexandres Dumas.

24. Mos e thyej heshtjen, nëse nuk ke diçka të mirë për të thënë.
– Ludving Van Bethohven.

25. Heshtja është elementi me të cilin krijohen gjithë veprat e mëdha.
— Thomas Carlyle.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!