Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka miratuar projektin e restaurimit: “Ura e gurit të Hoxhës”, Klos.

Projekti i hartuar nga Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore parashikon ndërhyrje konservuese dhe restauruese në elementët konstruktivë dhe estetikë të urës.

Ura e Gurit të Hoxhës në Klos, sipas studiuesve është ndërtuar nga Mehmet Hoxha përpara 250 vitesh, me qemer të dyfishtë dhe gurë gëlqerorë të punuar dhe llaç gëlqereje. Trashësia e qemerëve arrin 0.9 m.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Vetëfinancohemi! Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMONA sot me vetëm 1 Euro!