Nga:Bujar Asllani

Çfarë do nisme politike ekonomike apo kulturore e sportive, e vendeve të Ballkanit është vështirë e besueshme që do të ketë suksesë kur në këto nisma është e përfshirë shteti Serb, për faktin se vazhdimisht ndjekë politika destruktive, te kaluren e saj kriminale dhe gjak derdhjet që i ka shkaktuar në disa vende te ballkanit dhe ende nuk ka ofrue as më te voglen kerkim faljen.

Minishengeni Ballkanik apo disa vendeve të Ballkanit që kanë mbetur të izolura nga Bashkimi Europian do të duhet të bëhej duke krijuar lehtësira ekomike, shkëmbime tregëtare, bashkëpunim në shumë fusha që e lehtësojnë jeten e qytetarëve të këtyre vendeve.Në këtë nismë do te duhej te ishte Shqiperia, Maqedonia, Kosova dhe Mali i Zi vende këto pro amerikane.
Synimi i këtyre shteteve do të duhej të zgjerohej deri ne krijimin e politikave te përbashkëta të sigurisë për keto vende te Ballkanit!

Ju pëlqen!

Kjo nisma që po prezentohet aktualishr me përfshirjen e Serbisë nuk besoi se do kete sukses.
Dhe nisma të tilla pa përfshirjen e shtetit të Kosovës nuk duhet të kenë sukses.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.