Në botën e legjendave të aksioneve, spikat George Soros. Ndërsa aktivitetet e tij politike kanë qenë një rrufe për polemika, askush nuk mund të dyshojë në mprehtësinë e tij financiare. Në fund të fundit, ai është “njeriu që theu Bankën e Anglisë” dhe fitoi një miliardë dollarë në një ditë kur shiti Pound Sterling në vitin 1992.

Fondi i tij mbrojtës, Soros Fund Management, tregoi tre dekada fitimesh të qëndrueshme, duke arritur mesatarisht 30% kthime vjetore gjatë vitit 2000. Gjatë kësaj kohe dhe sot në menaxhimin e pasurisë së tij personale, Soros ka mbajtur një qëndrim tolerant ndaj rrezikut ndaj investimeve të tij , dhe nuk ka hezituar të tregtojë bazuar në lajmet dhe raportet e ngjarjeve globale.

Soros dikur komentoi dukshëm: “Ne [në Soros Fund Management] përdorim me kursim opsionet dhe derivatet më ekzotike. Ne përpiqemi të kapim tendencat e reja herët dhe në fazat e mëvonshme përpiqemi të kapim ndryshimin e trendeve. Prandaj, ne priremi të stabilizojmë dhe jo të destabilizojmë tregun. Ne nuk po e bëjmë këtë si shërbim publik. Është stili ynë për të fituar para.”

Ju pëlqen!

Pra, kur Soros bën një lëvizje, është e natyrshme që investitorët të ulen dhe të marrin parasysh. Me këtë në mendje, le të hedhim një vështrim në dy aksione në të cilat fondi i tij ka ngarkuar kohët e fundit. Soros nuk është i vetmi që tregon besim në këta emra; sipas bazës së të dhënave TipRanks, analistët e Wall Street i vlerësojnë të dyja si blerje të forta.

Las Vegas Sands (LVS)

I pari është një pozicion i ri për Soros, Las Vegas Sands. Kjo kompani kazino dhe resort ka një emër të njohur në qytetin e tij të lindjes. Ndërsa ndodhet ende në Las Vegas, Sands tani e ka kthyer fokusin e saj në skenën ndërkombëtare të kohës së lirë dhe zotëron 6 prona – një në Singapor dhe 5 në qytetin e Makaos në bregdetin jugor të Kinës.

Salesforce, Inc. (CRM)

Për stokun e radhës do t’i drejtohemi botës së teknologjisë dhe marketingut, ku Salesforce ka qenë prej kohësh një lider në industri. Kompania merr shenjën e saj, CRM, nga produkti i saj kryesor, paketat softuerike të Menaxhimit të Marrëdhënieve me Klientin (CRM). Këto ofrohen si zgjidhje të bazuara në renë kompjuterike përmes formatit popullor të abonimit SaaS. Klientela e ndërmarrjeve të Salesforce përdor produktet për të menaxhuar dhe zgjidhur çështjet e marketingut të nivelit të parë.

Edel Strazimiri / SCAN

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.