Një larmi temash interesante që do t’u mësojë fëmijëve tuaj se si të shkruajnë dhe të lexojnë në gjuhën shqipe, shkruan në linkun e saj LSIA- Language Schools Learning in Albanian (Parabetare, Abetare e Lexim).LSIA shkruan se përmes Abetares fëmijët tuaj do të mësojnë të kuptojnë botën përreth në gjuhën e tyre të bukur të prindërve.Ndërsa njoftojnë se Kursi fillon më 25 shtator që të regjistroheni, por keni parasysh thonë ata se numëri i vendeve janë të limituara (️ 069 66 99 662)

Rreth Abetares

Abetare është libri më i dashur për çdo shqiptar, sepse përdoret për të mësuar gjuhën shqipe kur jeni në shkollën fillore. Ky libër i mrekullueshëm, i ilustruar bukur me një larmi temash interesante, do t’u mësojë fëmijëve tuaj se si të shkruajnë dhe të lexojnë në gjuhën shqipe. Përmes Abetares shqiptarët mësojnë të kuptojnë botën përreth tyre në gjuhën e tyre të bukur.

Ju pëlqen!

Me mirësjellje na është dhënë e drejta e autorit për të përdorur “Abetaren” nga shtëpia botuese “Media Print” dhe jemi krenarë që jemi në gjendje t’i mësojmë fëmijët shqiptarë kudo që jetojnë në botë, gjuhën e bukur të prindërve të tyre.

Paraabetare

20 orë

Temat

Filloni Paraabetaren Çmimi: $99

Abetare

37 orë

Temat

Filloni Abetaren Çmimi: $149

Pasabetare

20 orë

Temat

Filloni Pasabetaren Çmimi: $99

Paraabetare

Paketa e Paraabetares përmban për ju të dashur bashkëatdhetare të  vegjël një grup mësimesh, me 20 tema, të cilat ju sjellin më afër atdheut përmes dëgjimit të teksteve të ndryshme të rrëfyera nga mësueset tona në formë artistike e familiare për ju.

Ju do të përfshiheni edhe në lojëra edukuese e argëtuese.

Ndërkohë  ju do aftësoheni të ritregoni bukur në shqipen tonë të ëmbël. Do merrni njohuritë e  para për format grafike të shkronjave.

Njohuri rreth sjelljeve në  mjedise të  ndryshme , orientimit dhe komunikimit të saktë siç e kërkojnë situatat reale.

Edukimi me vlerat më  të mira morale e shpirtërore të kombit tonë është një nga synimet që kërkon të arrijë ky kurs.

Ju do të aftësoheni  të shprehni mendimet tuaja para shokëve e shoqeve  gjatë orës së mësimit, me prindërit dhe të afërmit  tuaj në situata  të ndryshme pas mësimit.

Me siguri ju dhe të afërmit tuaj do të ndihen krenarë që keni mundur të arrini të shpreheni bukur e qartë  në  gjuhën standarte nga ku nisin rrënjët tuaja.

20 seanca para-Abetare Çmimi: 99$

Abetare

Paketën e Abetares mund ta zgjidhni  më vete.

Në 37 seanca ju do te mësoni me radhë shkronjat me format e tyre në shkrimin e dorës dhe të shtypit.

Mësueset tona do ju ndihmojnë t’i artikuloni qartë e bukur këta tinguj të ëmbël të gjuhës së bukur shqipe.

Nuk do t ‘ju mungojnë lojërat e argëtimet ku mund të përfshini jo vetëm anëtarët e grupit, por edhe familiarët tuaj.

Do të mund të lexoni dhe kuptoni përmes leximit të pjesëve  të shkurtra të cilat do t ‘ju bindin se gjuha jonë , siç e kanë thënë dhe poetët  tanë të shquar, është më e bukur se kënga e bilbilit, më e këndshme se era e trëndafilit e të mbush zemrën me dashurinë e pashlyeshme për Atdheun tonë të dashur, Shqipërinë

Jemi të bindur se duke ju sjellë këtë paketë deri në mësimin e fundit të saj të cilin e kemi titulluar “Festa e shkronjave”, ju kemi sjellë Atdheun më afër dhe kemi frymëzuar tek ju vetëdijen e të qenit me gjak , zemër e mendje shqipëtarë.

37 seanca Abetare Çmimi: $149

Pasabetare

Paketa e tretë është Pasabetarja. (Dikur prindërit dhe gjyshërit tuaj e kanë quajtur “Këndimi” )

Që ju të mos i harroni shkronjat që keni mësuar tek Abetarja, por t ‘ i përdorni ato për qëllime praktike të komunikimit dhe informimit në 20 tekste të shkurtra, por të larmishme ju do të kënaqeni me lexime në  gjuhën tonë të bukur.Në bashkëpunim me mësueset tuaja do të mund t ‘i kuptoni më mirë , t’i interpretoni dhe të jepni mendimet tuaja rreth shqetësimeve e  ideve   që vijnë përmes tyre. E thënë ndryshe ju do ta përdorni gjuhën shqipe me kompetencë të plotë.Atëherë keni për të kuptuar se gjuha jonë është shumë e mirë, e bukur e me vlerë, sikundër i ka kënduar një poet tjetër.Ne  kemi zgjedhur një tekst kombëtar të Abetares , të miratuar nga organet kompetente por edhe shumë popullorë në Shqipëri.Grupi i mësueseve ka punuar me përkushtim për ta sjellë në formën më të mirë të mundshme për mësimin on line.Dëshirojmë t’i sigurojmë prindërit tuaj se në gjithçka që po ju ofrojmë keni garancinë e plotë se ju jeni të sigurt gjatë gjithë kohës që do të jeni on line me ne.

20 seanca pas-AbetareÇmimi: $99

Falenderim i veçantë

Nuk mund të lëmë pa ju shprehur mirënjohjen tonë prindërve që tashmë na e kanë besuar neve të jemi mësuesit e ABETARES për fëmijët e tyre.Me kënaqësi kemi mësuar se disa prej tyre , vite më parë kanë mësuar gjuhët e huaja pranë shkollës sonë, ndërsa sot  nga vendet ku jetojnë, ju mundësojmë mësimin e gjuhës shqipe fëmijëve të tyre po nga kjo shkollë.Të krijosh traditë në arsimim prej vitit 1994 pa ndërprerje, është frymëzuese , por edhe përgjegjësi e madhe. Ju na e keni mundësuar këtë dhe ne ju jemi mirënjohës. Suksese fëmijëve tuaj në rrugën e bukur e të ndritur të dijes!

Mësime shtesë brenda këtij program

Flamuri dhe himni ynë kombëtar

Skenderbeu, heroi ynë kombëtar

Në mal

Në plazh

Aftësitë që fiton fëmija juaj mbas përfundimit të këtij kursi

Pas përfundimit të Abetares, fëmija juaj do të jetë në gjendje:

Të lexojë dhe të shkruajë qartë në gjuhën shqipe

Të krijojë me lehtësi fjali të shkurtra

Të recitojë ose këndojë tema dhe këngë të ndryshme

Kush do t’jua mësojë gjuhën shqipe?

Yllka Iljazi – Albanian Language Teacher

Yllka Iliazi proudly joined LSIA team as part time Albanian Language teacher, with extensive experience teaching Albanian at several high schools in Tirana. She graduated with a bachelor’s degree as teacher of Albanian Language from the Faculty of History and Philology of Tirana University in 1991. She also holds a Master’s degree of Science in Literature. Yllka also teaches as a part-time professor at the Polytechnic University of Tirana, teaching Ethics of Communication. In addition, she has also contributed as an author and co-author of many articles regarding efficiency in teaching methodology. Yllka has been a successful teacher and lecturer to many students in her 30-year career. She prioritizes critical thinking and interaction in class. Her students’ achievements inspire her to continue teaching in such an enthusiastic way.

Aida Beqiri – Albanian Language Teacher

Dr. Aida Beqiri is a motivated teacher of Albanian Language for LSIA with extensive experience in teaching different age groups. She graduated as an Albanian language and literature teacher at the University of Tirana, in 2007 and later completed her Ph.D. at the University of Tirana in Albanian lexicology and semantics in 2018. She was a part-time lecturer at the University “Aleksander Moisiu” of Durres where she distinguished for her unique methodology, progressive approach and high results. Dr. Aida, has been teaching Albanian language since 2007 and currently is teaching at High School. Among her academic challenges Aida is an activist for social and gender equality and children rights for proper education. She has been a consistent partner and co-founder in national and international e-twinning projects in Albanian and European schools for improving technological access to education.

Edmara Zaimi

Edmara Zaimi is an Albanian Language teacher for Language Schools in Albania. She graduated from the Faculty of Education at Aleksandër Moisiu University in Durrës, Albania in 2018 among top students of her class. She holds a Bachelor’s degree in Literature as well as Albanian and English Language and a Master’s degree of Science, Teaching Linguistics, Literature, Albanian and English. She has been teaching students across different age groups for several years in public and private schools and is very enthusiastic about helping students learn the Albanian language by giving them a chance to interact and practice what they learn. She is especially keen to teach kids through playing and having fun as they learn to express themselves confidently. Edmara is very motivated to drive student growth for lifelong success.

Nesida Shehaj – Albanian Language Teacher

Nesida Shehaj is a devoted Albanian Language teacher for LSIA. She has a substantial experience in teaching with different groups from preteens to senior high. She completed her Bachelor Studies in Albanian Language and Literature at Tirana University and proceeded with her Professional Master degree as a High School Teacher at the same university, also being selected as an excellent student. Nesida develops a great passion in teaching Albanian Language as she believes that teaching a language to the younger generation helps building a strong society. Her approach to teaching is putting the student at the center of the process and interacting by critical thinking. She has been teaching in several high schools in Tirana achieving high results with her students. Her motivation in teaching is to give the students not only academic knowledge but also cultural social one.

Valbona Troksi

Valbona Troksi is a part time Albanian language teacher for LSIA. She graduated from the Faculty of History and Philology in Tirana, as an Albanian language and literature teacher in 2009. She has been teaching in different schools for 15 years and has gained a considerable experience with and admirable passion for teaching. Valbona has tautht different age groups and has organized many cultural and educational events in the school where she is currently working. She is an enthusiastic, hardworking and demanding teacher and gives priority to grow students’ lifelong skills and urges interaction in the classroom.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.