Meditimi është ilaçi më i mirë për trupin. Të arrihet gjendja e harmonisë dhe paqes së brendshme, gjë që sjell rigjenerim. Kur njerëzit sëmuren, shpesh marrin barna nga barnatorja. Por, çfarë nëse meditimi mund të shërojë ose të parandalojë disa sëmundje?

90 % e sëmundjeve shkaktohen nga stresi i mbledhur i përditshmërisë, ndërsa meditimi është mënyrë e shkëlqyeshme për ti nxjerrë emocionet negative që ndikojnë keq mbi tërë organizmin. Ndryshimet në vetëdijen dhe të menduarit shpiejnë deri tek ndryshimet në proceset biologjike, që do të thotë se kur jeni të qetësuar dhe të relaksuar, trupi juaj tajon serotonin, oksitocin dhe dopamin, që rezulton me stabilizimin e sistemit imun, dhe ndërprehet tajimi i adrenalinës dhe kortizolit që e ngarkojnë trupin e njeriut.

Shkencërisht është dëshmuar që meditimi ndihmon në:

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

1. Tejkalimin e stresit
2. Rritjen e kreativitetit
2. Uljen e peshës
4. Nxit shprehi të shëndetshme dhe ul shtypjen e gjakut
5. Ul rrezikun e goditjes në zemër
6. Ul nivelin e depresionit, hidhërimit dhe hutisë
7. Përmirëson perceptimin e dhimbjes
8. Rrit libidon
9. Rrit koncentrimin
10. Rrit madhësinë e organit më të rëndësishëm të trupit – truri! – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...