“Në qoftë se nëpër shtete filozofët nuk bëhen mbretër ose nëse mbretërit apo pushtetmbajtësit nuk bëhen filozofë,të vërtetë dhe të mirë , e në qoftë se këto të dyja pra: ”Fuqia politike dhe filozofia nuk bëhen një, deri atëherë nuk do të ndalen fatkeqësitë jo vetëm per shtetet, por as për fisin njerëzor”. – Platoni-

“Më duaj ose më urre, të dyja janë në favorin tim. Nëse më do, do jem përherë në zemrën tënde. Nëse më urren, do jem përherë në mendjen tënde.”
– William Shekspir-

“Nuk eshte i forte ai qe nuk rrezohet kurre, por ai qe duke u rrezuar ringrihet.”

  • Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) –
Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.