Shkenca hulumton; religjioni interpreton. Shkenca i jep njeriut njohje, e cila është pushtet; religjioni i jep njeriut mençuri, e cila është kontroll. Shkenca kryesisht merret me faktet; religjioni kryesisht merret me vlerat. Këto dyja nuk janë rivale.

– Martin Luther King Jr. (1929 – 1968) – ishte lider i lëvizjes për të drejtat e qytetarëve. Ai ishte njëri ndër ndihmuesit kryesor të marshimit të famshëm në Washington, në vitin 1963, ku edhe e mbajti fjalimin e tij të famshëm “Unë kam një ëndërr”. Në vitin 1964 ai fitoi çmimin Nobel për paqe. Më 4 prill, 1968 ai u qëllua për vdekje, në Memphis. / Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën MekuliPress

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.