Martesa me një grua inteligjente mund të jetë një tonik i vërtetë për trurin mashkullor, sipas një studimi të kryer në Britaninë e Madhe, rezultatet e të cilit u debatuan në kuadrin e Festivalit Letrar të Oksfordit.

Profesori Emeritus Lawrence Whalley, i Kolegjit të Mjekësisë dhe Shkencave të Jetës në Universitetin e Aberdeen, Skoci, shpjegoi se përveç ndjekjes së një diete të saktë, stimulimi i vazhdueshëm intelektual gjithashtu ndihmon për të mbajtur trurin aktiv dhe për të mbajtur larg sëmundje të tilla si demenca, duke shtuar që të gjithë të rinjtë duhet të këshillohen të zgjedhin gra inteligjente si partnere të jetës.

Që një dietë e shëndetshme ishte e dobishme për ruajtjen e shëndetit në të gjitha kuptimet, prandaj edhe në nivelin intelektual, shkenca tashmë e ka ditur për një kohë të gjatë; më i ri, megjithatë, është zbulimi se inteligjenca e të ashtuquajturit seks i drejtë do të bënte një ndryshim në jetën e burrave.

Ju pëlqen!

Në fakt, nuk duhet të harrojmë se ushqimi gjithashtu luan një rol themelor: është treguar se dy porcione manaferrash në javë, të tilla si luleshtrydhet ose boronicat, ndihmojnë në kundërveprimin e rënies konjitive, siç shpjegohet nga profesorja Margaret Rayman e Universitetit të Sussex.

Edukimi adekuat, një fëmijëri e qetë dhe figurat pozitive të prindërimit gjithashtu mund të jenë një ndihmë e madhe: duket se humbja e një prindi brenda pesë viteve të para të jetës së një fëmije është një faktor i rëndësishëm rreziku në zhvillimin e sëmundjeve neurodegjenerative.

Me gjithë këtë sigurisht që nuk nënkuptojmë se gratë janë më inteligjente se meshkujt, por është e pamohueshme që me kalimin e kohës roli i gruas, nga ai i engjëllit të vatrës, detyrat e vetme të së cilës ishin të mbanin shtëpinë të pastër dhe të kujdeseshin për pasardhësit, kanë ndryshuar shumë.

Sot gratë vazhdojnë t’i bëjnë këto gjëra, natyrisht, por shumë prej tyre punojnë edhe jashtë shtëpisë dhe për këtë arsye u është dashur të bëhen mjeshtre në artin e detyrave të shumta, duke ditur të bëjnë më shumë gjëra në të njëjtën kohë. Një qëndrim më i madh në fushat e të drejtave civile dhe arsimit ka rezultuar gjithashtu që gratë të fitojnë më shumë njohuri dhe kështu të hyjnë në fushat e punës deri vonë konsideroheshin si prerogativë e burrave.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.