Marrëzi shqiptare!

Sigurisht qê Kryeministri i vendit nuk ka të drejtë morale që të kërkoj publikisht ndrimin e kreut të sindikatës. Është anëtarësia e sindikatës që kujdeset për atë punë. Por, të reagosh kundër një deklarate të gabuar me kërcënimin se do të ankohesh tek ambasadorët e huaj është perfiditet moral, juridik, burrëror e kombëtar siç nuk ka tjetër. Është turp!

Është e pakuptueshme dhe papranueshme. Po nëse ti je burrë me kërku e luftu për paga më të larta – duke organizu edhe greva mospune në kohë krize kombëtare e ndërkombëtare shëndetsore – atëherë bëhu burrë e lufto deklaratën e Kryeministrit vet e mos u anko tek ambasadorët e huaj.

Ju pëlqen!

Mësonu o mendjeligë se as nuk mundet e as nuk duhet gjithëmonë i huaji të na udhëheqë punët e shtëpisë sonë. Është marrēzi qē shkon në paturpësi. Kush u mësoj që të ankoheni gjithëmonë tek të huajt për problemet e brendshme të shtëpisë, u ka mësuar gabim.

Hiq historinë e vjetër, veç kjo më e reja është e mbushur me plot paturpësi të tilla. E filloi LDK duke u ankuar tek të huajt kundër krahut të luftës dhe PDK-së, pastaj PDK ankohej kundër politikës dhe protestave të Vetëvendisjes, pastaj PDK (Thaci) ankohej tek të huajt për ndërhyrjen e presidentit shqiptar Berishës në punët e Kosovës, pastaj prap PANI e PLANI ankoheshin tek Grenelli e Palmeri kundër Vetëvendosjes, e sa sa herë tjera në raportet ndërshqiptare.

Kjo është marrëzi e paturpësi që duhet të ndalet njëherë. Rrituni o njerëz, rrituni më. Mjaft e turpëruam veten, të parët e pasuesit tanë. Tashi i kemi mësu edhe minoritarët tanë. Numërohen me Gishta e për çdo paknaqësi ankohen e kërcënojnë me ambasador të jashtëm. Kemi treguar e po tregojmë papjekuri debile në sjelljet tona qytetare e shtetërore.

Hazir Gashi

Dhe që ta dëgjoni, mësoni e kuptoni mirë: Ka punëtor shëndetësorë në mesin tuaj që nuk e ka bota për sjellje, moral, dije dhe profesionalitet, por ka në mesin tuaj edhe punëtor qē janë turpi më i madh për shenjēn dhe nderin e mantelit të bardhë. Mos pyetni kush e mos kërkoni emra. Ua gjejmë përnjëherè! Dhe pagat e beneficione vinê sipas kushteve e mundësive reale e jo sipas dëshirave. Ëshë vjedhë dhe shkatërruar shumëgjë për 20 vite! Nuk ka shkop magjik.

Rrituni më!

Nga Hazir Gashi

©MekuliPress/ Dhuro sot vetëm 1 euro dhe shpëtoje MekuliPress. Ndihmo gazetarinë e pavarur nga partitë politike dhe oligarkët. FOTO: No copyright infringement is intended.