Por që nuk mbërriti në versionin final të Windows 3.0. Procesori Intel 80286 solli një pamje të reale të lojës me animacione më të prekshme dhe shpejtësi më të lartë.

Microsoft Solitaire, që i mësoi botës të përdorë mausin dhe të shpërdorojë kohë pafund, sot mbushi 30 vite. Loja për herë të parë debutoi në 1990 me Windows 3.0 dhe ende luhet nga 35 milionë njerëz në 200 vende të botës dhe 60 gjuhë të ndryshme.

Windows 3.0 ishte versioni i parë popullor i Windows dhe u shit në 10 milionë kopje. Atë kohë njerëzit ishin mësuar të punonin me kompjuterë bazuar në text DOS dhe nuk kishin përdorur kurrë një mausi.

Ju pëlqen!

Solitaire ishte loja që u mësoi njerëzve mausin në një mënyrë zbavitëse. Madje kishte një modalitet “boss” me të cilin mund të krijoni një dokument të rremë ndërsa shefi juaj kalonte pranë kompjuterit.

Por që nuk mbërriti në versionin final të Windows 3.0. Procesori Intel 80286 solli një pamje të reale të lojës me animacione më të prekshme dhe shpejtësi më të lartë.

Këto animacione ishin të lidhura ngushtë me performancën e kompjuterit dhe kur mbërriti procesori Pentium, loja më të fund po tregonte potencialin e saj.

Solitaire u hoq nga Windows në versionin 8 por Microsoft e risolli në Windows 10 në 2015.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!