Në përpjekje për të parandaluar masakrën e dytë botërore, Gandi i shkroi një letër Adolf Hitlerit në të cilën e quan atë “mikun e tij” , ku i lutet diktatorit duke i thënë se ai është i vetmi që mund të parandalojë një luftë të dytë.

Gandi vazhdon me pyetjen se çfarë çmimi duhet paguar për një pozicion të tillë të fuqishëm. Në fund të letrës i rikujton se ai do të mbetet një shok i sinqertë për të çfardo që të ndodhë.

Gandi nuk e la me kaq por i shkroi nazistit një letër të dytë, në të cilën mundohet ta bindi se armiqësia me Britaninë e Madhe nuk do të zhduket nëse lufton me gjithë botën. Ai mori vërtetë Hitleri këto letra?  Disa thonë që jo. Dyshohet se letrat janë kapur dhe sekuestruar nga autoritetet britanike.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.