Disa studime kanë treguar herë pas here se një tregues i suksesit të fëmijëve në jetë dhe zhvillimin personal ishte sa punë shtëpie kishin bërë që në moshë të vogël.

Hulumtimet e fundit kanë treguar se ata që filluan të ndihmojnë nënën e tyre dhe të marrin pjesë në përgjegjësitë familjare në moshën 3-4 vjeç kishin marrëdhënie më të kënaqshme ndërpersonale, një karrierë më të mirë akademike dhe një ndjenjë më të madhe të pavarësisë sesa ata që filluan të punojnë si adoleshentë ose jo në të gjitha.

Shkencëtarët theksojnë se fëmija nuk ka nevojë të bëjë punët e rënda të shtëpisë, dhe sigurisht që kjo nuk duhet të bëhet çdo ditë. Mjaft, një ose dy herë në javë dhe gjithmonë me praninë dhe bashkëpunimin e nënës së tij. Shkencëtarët vlerësojnë se duke rregulluar, nxjerrë mbeturinat, pastruar dritaret ose një tavolinë të vogël në dhomën e ndenjes dhe përgjithësisht duke bërë punët e shtëpisë, fëmijët fitojnë një ndjenjë të vetë-mjaftueshmërisë, përgjegjësisë, mbështetjes dhe respektit për të tjerët, gjë që i ndihmon ata qëllimet. që ata do të vënë në jetën e tyre. Dhe në fakt, sa më herët aq më mirë

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.