Kryetarja e Gjykatës Speciale, Ekaterina Trendafilova ka thënë se është e sigurt që kjo gjykatë do të gjykojë në mënyrë të drejtë, të paanshme, të pavarur dhe në kushte të sigurta.

Ajo në një tekst autorial të publikuar në “Blicin” serb shkruan se detyra e këtij institucioni nuk do të realizohet plotësisht nëse sipas saj “njerëzit në rajon nuk e kuptojnë mandatin e saj”.

Trendafilova shkruan poashtu gjykata në krye të së cilës është si dhe shumë gjykata ndërkombëtare në botë që merren me çështje të krimeve të luftës, është me një arsye të mirë e cila gjendet edhe larg vendit ku ndodhi konflikti.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!