Fillimi i vitit shkollor gati para dy dekadave në Kosovë ishte një sfide e madhe për shqiptarët e Kosovës.

Ky është një reportaszh i panjohur nga televizioni BBC, që sjellë kujtime të rënda të asaj periudhe të vështirë të historisë së Kosovës.

Regjimi okupator serb kishte mbyllur të gjitha objektet shkollore në gjuhën shqipe, dhe siç shihet në reportazhin e televizionit BBC, nxënësit dhe mësuesit shqiptarë prisnin jasht objektit shkollor të cilin e kishin mbyllur policia serbe, duke detyruar shqiptarët që mësimet ti mbajnë nëpër objekte e shtëpi private.

Ju pëlqen!

Në video shihet një mësues dhe nxënës i rrahur brutalisht nga policia serbe

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!