Shkencëtarët gjithmonë kanë konsideruar se kujtimet e fëmijërisë fillojnë me tre vjet e gjysmë jetë. Tani, megjithatë, shkencëtarët e Universitetit Kalifornia Davis thonë se ne kujtojmë se çfarë ndodhi kur jemi në moshën dy vjeç.Është gjetur një zonë e trurit përgjegjëse për kujtesën, e cila mund të aktivizohet edhe para se fëmija të fillojë të flasë. Ekipi, i udhëhequr nga shkencëtari Simon Geta, vëzhgoi hipokampusin, një strukturë të vogël të thellë në qendër të trurit.Ata vunë re se hipokampus ishte më aktiv kur fëmija këndonte një ninullë, të cilën fëmija e kishte dëgjuar.

Zona nuk u stimulua kur një këngë e re u luajt ose kur u këndua nga një zë tjetër. Shkencëtarët në vitin 2005 konfirmuan se 80% e fëmijëve të moshës prej pesë vjet e gjysmë kujtojnë episode që kishin ndodhur kur ishin vetëm 3 vjeç.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!