“Ne po dyfishojmë ujërat tona territoriale në Jon”, tha kryeministri grek për zgjerimin me 12 milje në det nga Othonos në Tainaro. “Ne rezervojmë të drejtën për të zgjeruar ujërat territoriale në Kretë dhe gjetkë”, tha Kyriakos Mitsotakis nga Parlamenti gjatë debatit mbi projekt-ligjin për të zgjeruar zonën bregdetare në 12 milje në Detin Jon.

“Për herë të parë që nga aneksimi i Dodekanezit në 1947, territori grek është zgjeruar me 10%, jo nga shkëputja e territoreve ose në mënyrë të barabartë nga vendet e tjera. Me procedura të bazuara plotësisht në rregullat e së drejtës Ndërkombëtare. Sot në fillim të vitit 2021 ne hedhim hapin e dytë të madh thelbësor. Vendi ynë shtrin dominimin e tij në Detin Jon në 12 milje. Unë kisha njoftuar zgjerimin e ujërave tona territoriale që nga gushti. Një e drejtë plotësisht e përputhshme me të drejtën ndërkombëtare dhe vendin tonë mund të zgjerohet në zona të tjera dhe në Kretë dhe gjetkë, por në një kohë dhe mënyrë që ne do të zgjedhim,” tha ai.

Kyriakos Mitsotakis bëri një referencë të veçantë për aleancat dhe bashkëpunimin e Greqisë me Izraelin, Egjiptin, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabinë Saudite.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.