Kompania franceze “Carmat” ka marrë aprovimin nga entet rregullatore për hedhjen në treg të zemrave artificiale. Përmes një njoftimi zyrtar, kompania bën me dije se do të nizë shitjen e zemrave artificiale që quhen Aeson, në mes të këtij viti.

Pajisja është projektuar për të imituar zemrën e vërtetë, peshon 900 gramë, ushqehet me bateri dhe funksionon si një pompë mekanike që rregullon fluksin e gjakut.

Drejtuesi ekzekutiv i kompanisë, Stephane Piat ka deklaruar se pajisja punon fizikisht si një zemër njerëzore dhe synohet që me të të zgjidhet probemi i madh i transplanteve.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Vetëfinancohemi! Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMONA sot me vetëm 1 Euro!