Albin Kurti, kryeministri i Kosovës, tha se ai nuk besonte se “letrat” ​​që kanë qarkulluar kohët e fundit erdhën nga qytete evropiane ose Shtetet e Bashkuara, por që ato erdhën nga Beogradi apo edhe Rusia.

“Unë nuk besoj se autorët e këtyre ‘jo-letrave’ janë kryeqyteti perëndimor, sigurisht jo SHBA. Unë besoj se kjo vjen nga Beogradi, dhe ndoshta edhe nga verilindja. Interesi i Federatës Ruse është të përdorë Ballkani Perëndimor të sulmojë BE dhe NATO. Ditë e natë për të bindur bashkësinë ndërkombëtare për atë që është e drejtë dhe e dobishme“, tha Kurti.

Sipas Kurtit, qëllimi i Beogradit është të hapë paketën e Ahtisaarit dhe të gjitha çështjet në të.

Ju pëlqen!

“Plani i Ahtisaarit është nën sulm, qëllimi i Beogradit është të hapë Paketën e Ahtisaarit dhe të gjitha çështjet që ishin brenda. Formula e suksesit, e cila është gjithashtu një detyrim moral dhe politik, është që ne të mbrojmë pavarësinë dhe që aktorët ndërkombëtarë të mbrojnë Planin e Ahtisaari kundër Serbisë. Qëllimi i Serbisë është ‘boshnjakizimi’ i Kosovës, për ta bërë Kosovën një shtet të dështuar. Qëllimi është të sulmojmë sovranitetin dhe integritetin territorial duke hapur Paketën e Ahtisaarit. Plani i Ahtisaarit është fëmija i ndërkombëtarëve, ndërkombëtarët duhet ta mbrojnë atë, ndërsa unë mbroj të dashurën, Kosova e pavarur”, tha ai.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.