Njerëzit janë të prirur të ankohen gjithë kohës dhe zakonisht përdoret e njëjta shprehje kur duam të ankohemi për diçka. Nëse duam të shkojmë në punë, apo të bëjmë diçka ne themi: “Duhet të bëjë këtë gjë”.
Kjo shprehje ndikon drejtpërdrejtë në trurin tonë dhe na sjellë ne emocione negative. Fatmirësisht një ndryshim në gjuhën që përdorim mund të sjellë ndryshim. Në vend që të thoni “duhet të bëj”, mund të thoni “kam për të bërë”.
Kur thua “duhet të bëj” duket si një ngarkesë apo detyrim, ndërsa kur thoni “kam për të bërë” duket si një mundësi e re. Truri jonë përgjigjet fuqishëm ndaj mënyrës se si ne e përdorim gjuhën kur flasim dhe në mendimet tona.

“Duhet të bëj” nuk është e vetmja shprehje që nuk duhet të përdorni më, sepse ka dhe shumë të tjera si “ndjehem i vetmuar” apo “nuk jam i lumtur”, që duhet t’i zëvendësoni me “kam pasur disa momente jo të lumtura”. 

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.