Miyamoto Masashi ishte një mjeshtër dhe shpatar japonez budist.

Ai është autori i librit “Libri i pesë unazave”, i cili studiohet për filozofinë dhe mençurinë e tij.

Miyamoto Masashi ishte i njohur për zhvillimin e 21 rregullave të një jete, të drejtuara nga qëllimi.

Ju pëlqen!

Këto rregulla formojnë një bazë mbi të cilën njerëzit mund të ndërtojnë një jetë të qëllimshme dhe përmbushëse.

Hapja e mendjes ndaj këtyre rregullave do t’u lejojë njerëzve të tjerë të shohin jetën nga një këndvështrim tjetër; ri-vlerësojnë rregulloret dhe rregullat e tyre të vetë-imponuara në këmbim të vetë-pranimit dhe lumturisë.

Këto rregulla janë të rëndësishme për jetën tonë në ditët tona.

Këtu janë rregullat e jetës së Miyamoto Masashit:

Prano çdo gjë ashtu siç është

Pranimi mund të jetë tipari më i rëndësishëm për t’u marrë me sfidat mendore në jetë.

Nuk ka asnjë synim të drejtpërdrejtë ose destinacion në lidhje me pranimin e gjërave siç janë.

Është një proces i ushtrimit të mendjes për të qenë të vendosur para gjithçkaje që ne hasim në jetë.

Në vend që të përpiqemi të kontrollojmë çdo aspekt në jetën tonë, ne duhet ta pranojmë realitetin.

Kjo do të na lejojë të heqim dorë nga emocionet negative, të forcojmë marrëdhëniet, të përgatitemi për të ardhmen dhe të gjejmë teknika pozitive për të kapërcyer sfidat e jetës.

Pranimi nuk është apati apo injorancë.

Nuk përfshin faktin që “po heqim dorë”. Ai po pranon gjërat ashtu siç janë dhe i lejon që të ndodhin në rrjedhën e tyre natyrore.

Mos kërkoni kënaqësi vetëm për vete

Ndjesia e kënaqësisë është e shpejtë dhe jetëshkurtër, duke qëndruar me ne për një periudhë të shkurtër kohore përpara se të largohet.

Nëse po përpiqemi të gjejmë kënaqësi vetëm për veten tonë, ne po krijojmë një dështim, duke jetuar jetën tonë me kënaqësi të përkohshme.

Në asnjë mënyrë dhe në asnjë rrethanë, të mos varemi nga ndjenja të momentit

Ndjenjat dhe emocionet nuk zgjasin përgjithmonë.

Të shkaktuara nga faktorë të ndryshëm, ato ndryshojnë gjatë gjithë kohës.

Për fat të keq, duke u përpjekur të kontrollojmë emocionet dhe ndjenjat tona, qasja e zgjedhur për të kërkuar gëzim dhe dashuri dhe duke shpërfillur emocionet negative në jetë, na lë të trishtuar dhe të përmalluar.

Mendoni më pak për veten dhe më shumë për të tjerët

Ka dy fokusime kryesore që ju mund të zgjidhni në jetë: duke u përqëndruar në veten dhe nevojat tuaja ose duke u fokusuar në mirëqenien dhe lumturinë e njerëzve të tjerë.

Lexo po ashtu:  Si të pastroni dhe ripërdorni një maskë N95? – Ja cilat janë 3 metodat sipas ekspertëve

Një nga këto vendime do t’ju bëjë të lumtur, ndërsa tjetra do t’ju japë një ego të fryrë. Kur ju mendoni më shumë për veten tuaj, ju mbushni me pasiguri egon tuaj.

Njerëzit e lumtur zakonisht fokusohen në ndihmën ndaj njerëzve të tjerë.

Një proverb kinez thotë: “Nëse doni lumturi për një orë, merrni një sy gjumë. Nëse doni lumturi për një ditë, shkoni për peshkim. Nëse doni lumturi për një vit, trashëgoni një pasuri. Nëse doni lumturi për gjithë jetën, ndihmoni dikë “.

Mos u drejtoni nga dëshirat gjatë gjithë jetës tuaj

Sipas mësimit budist, dëshira çon në vuajtje.

Kur dëshirojmë, jemi të pakënaqur me atë që kemi dhe duam më shumë. Kur marrim atë që duam, ne dëshirojmë edhe më shumë.

Ky është rezultat i faktit që përqëndrohemi në përpjekjet tona për të pasur diçka që nuk kemi, në vend që të marrim kohë për të çmuar atë që kemi tani dhe këtu.

Nëse doni të keni paqe të brendshme, ju duhet të mësoheni të jeni mirënjohës për atë që keni.

Mos t’ju vijë keq për atë që keni bërë

Ne nuk mund të ndryshojmë atë që kemi bërë në të kaluarën, apo jo?

Megjithatë, mund të mësojmë shumë nga përvojat e kaluara.

Kur me ne ndodh diçka që nuk jemi të kënaqur, mund të zgjedhim të pendohemi për të gjithë jetën tonë dhe të jetojmë me të kaluarën, që ne nuk mund ta ndryshojmë, ose të presim me padurim gjërat që janë para nesh.

Mos jini kurrë xheloz

Xhelozia nuk është asgjë më shumë se zilia e njerëzve të tjerë për shkak të pasigurive tuaja.

Nëse lejoni xhelozinë të hyjë në jetën tuaj, ajo mund të shkaktojë kërdi mbi të.

Përqëndrohuni në trajtimin e pasigurive tuaja në vend që të mirëpritni emocione dhe mendime negative në jetën tuaj.

Shikoni brenda vetes dhe jini mirënjohës për atë që jeni.

Mos lejoni kurrë veten të trishtoheni nga ndarja

Ka raste në jetë, kur ju jeni të detyruar të ndaheni nga njerëzit që ju interesojnë.

Kjo përfshin familjen, miqtë ose partnerët.

Të jetosh mes këtyre përvojave në dhimbje dhe trishtim do të të sjellë vetëm pakënaqësi.

Në vend të kësaj, mëso të vlerësosh atë që ke në jetë, jo atë që humb.

Zemërimi dhe ankesa nuk janë të përshtatshme as për veten as për të tjerët

Kur lejojmë emocionet dhe mendimet negative të banojnë në jetën tonë, ne lejojmë toksinat e tyre të na shkatërrojnë.

Lexo po ashtu:  10 shprehjet që nuk u thuhen fëmijëve

Merrni kohë për t’u përqëndruar në gjërat e jetës tuaj që mund të ndryshojnë dhe përmirësohen në vend që të ankoheni pa ndërmarrë veprime.

Mos lejoni njerëzit e tjerë të kontrollojnë jetën tuaj.

Ju nuk mund të kontrolloni atë që bëjnë ata, por ju mund të kontrolloni reagimin tuaj ndaj asaj që bëjnë ata.

Mos lejoni që të udhëhiqeni nga ndjenjat e epshit ose dashurisë

Ky mund të jetë rregulli më i diskutueshëm.

Të lejosh veten që të përqendrohet tek epshi do të thotë të përqendrohesh në emocione afatshkurtra, që provojnë vetëm një lumturi të përkohshme.

Sidoqoftë, dashuria e vërtetë është një koncept që ne jemi të udhëhequr nga përcaktimi i rrugës të jetës tonë .

Mos kini preferenca

Ashtu si dëshirat edhe preferenca do të thotë që ne nuk jemi të kënaqur me atë që kemi.

Kur ne preferojmë diçka, ne po krijojmë një botë në të cilën shpresojmë për të ardhmen, duke u përpjekur të arrijmë qëllimet tona të përcaktuara.

Ne duhet të mësojmë të vlerësojmë dhe të gjejmë lumturinë në këtë moment.

Jini indiferent ndaj vendit ku jetoni

Nëse kemi një mundësi për të shkuar pas një jete të lumtur dhe të përmbushur, duhet të jemi të vetëdijshëm për mundësinë që udhëtimi do të na çojë diku.

Nëse keni mundësi të ndryshoni vendin ku jetoni, pranojeni atë, sepse nëse keni frikë nga zhvendosja, mund të mbyllni një derën për mundësi të mëdha.

Por, mos kërkoni gjithmonë mundësi për ta bërë këtë.

Mos kërkoni vetëm shijen e mirë të ushqimit

Ushqimi është karburanti që mban trupat tanë në lëvizje.

Është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për rëndësinë e mineraleve, vitaminave dhe lëndëve ushqyese të tjera, në vend që të fokusoheni vetëm në shijen e ushqimeve të mira.

Përfshini ushqime të shëndetshme dhe ushqyese në dietën tuaj.

Mos kërkoni gjëra që nuk ju nevojiten

Sot, shoqëria është materialiste.

Ne blejmë vazhdimisht gjë pas gjëje, duke i blerë ato nga iluzione të gabuara.

Largoni rrëmujën nga jeta juaj dhe krijoni hapësirë për gjëra më të mëdha.

Mos veproni sipas besimeve të zakonshme

Ka shumë shembuj të veprave, ideve dhe koncepteve nga e kaluara, mënyra në të cilat paraardhësit tanë zgjodhën të jetonin.

Edhe pse ata mund të kenë punuar në të kaluarën, e vetmja mënyrë për të arritur sukses sot është të mendosh ti për veten tënde.

Ndiqni arsyen tuaj.

Lexo po ashtu:  Ja 17 mënyra të thjeshta për të përmirësuar jetën tuaj në vetëm 17 minuta!

Merrni vendime për veten tuaj.

Mos dëgjoni njerëz të tjerë; ju jeni ai që duhet të vendosni se çfarë është e drejtë apo e gabuar.

Jini ekspert në një gjë

Në vend që të zgjateni për të përfituar nga gjithçka që është në dispozicion, përpiquni të përqendroheni në disa gjëra me të cilat jeni vërtet të apasionuar.

Jini të mirë në disa gjëra, por jini një ekspert në një gjë.

Mos kini frikë nga vdekja

Vdekja nuk mund të shmanget.

Ne jemi të vetëdijshëm për faktin se vdekja do të vijë dhe se nuk kemi kontroll mbi të.

Mund të zgjedhim të jetojmë jetën tonë nga frika e vdekjes ose të pranojmë se nuk kemi kontroll mbi vdekjen, ta harrojmë dhe të jetojmë me të vërtetë.

Mos kërkoni të mblidhni ar e argjend për pleqërinë

Kur vdesim, nuk marrim pasurinë tonë me vete.

Ata do na braktisin, do t’i lëmë prapa.

Shmangni harxhimin e kohës në mbledhjen e gjërave që nuk keni nevojë dhe përqendrohuni në udhëtimin tuaj shpirtëror.

Respektoni Perëndinë pa llogaritur ndihmën e tyre

Merrni përgjegjësinë për vendimet që merrni në jetën tuaj.

Pavarësisht nëse këto vendime kanë pasoja negative apo jo, ju jeni përgjegjës për to, jo Zoti.

Ai na drejton në jetën tonë, duke na lënë të marrim vendimet e duhura dhe të punojmë drejt arritjes së ëndrrave dhe synimeve tona.

Ju mund të braktisni trupin tuaj, por ju duhet të ruani nderin tuaj

Përqendrohuni në shpirt dhe mbani vlerat që ju vlerësoni.

Demonstoni dashurinë, të vërtetën, respektin, nderin dhe ndershmërinë në çdo ndërveprim në jetën tuaj, duke arritur një jetë plot lumturi.

Asnjëherë mos dilni nga rruga

Sipas budizmit, njerëzit duhet të përqendrohen në udhëtimin e tyre shpirtëror dhe nevojën për të kuptuar veten e tyre më të lartë.

Mos e lini veten të hutuar nga shoqëria materialiste dhe stresi që ekzistojnë rreth jush.

Përqendrohuni në përmirësimin e vetes, duke mësuar dhe duke u zhvilluar në çdo kohë.

“NUK KA ASGJË JASHTË VETES TUAJ QË T’JU BËJË JU MË TË MIRË, MË TË FORTË, MË TË PASUR, MË TË SHPEJTË APO MË TË ZGJUAR. GJITHÇKA ËSHTË BRENDA JUSH. GJITHÇKA EKZISTON. KËRKONI ÇDO GJË BRENDA VETES, ASGJË NGA JASHTË “. – MIYAMOTO MASASHI

----->>>> MekuliPress është në prag të mbylljes. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NDIHMO sot median e pavarur dhe origjinalitetin e MekuliPress. Dhuro SOT, të paktën, edhe 1 Euro! Faleminderit!