Ambasadorët e vendeve anëtare në Bashkimin Evropian kanë miratuar një propozim që u lejon vendeve anëtare akses të menjëhershëm në më shumë fonde fillestare nën React-Eu.

Fondet do të shkojnë për të thjeshtuar nevojat bazë të refugjatëve nga Ukraina.

Këtë vit, për këto fonde do të disbursohen 3.5 miliardë euro shtesë dhe shuma më e lartë do t’u paguhet vendeve që pranojnë numrin më të madh të refugjatëve, si në tranzit ashtu edhe si destinacion përfundimtar.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.