Kërpudha me përmbajtje Psilocybin e njohur si “kërpudha magjike” kaloi testin e parë klinik për t’u përdorur si një antidepresant.

Dikur nuk konsiderohej e tillë, por sot, shkencëtarët po konsiderojnë seriozisht përdorimin e disa prej këtyre substancave kundër çrregullimeve mendore.

Kjo u bë e ditur nga studiuesit e Institutit të Psikiatrisë, Psikologjisë dhe Neuroshkencës në King’s College në Londrën e King’s College, të udhëhequr nga James Rucker.

Ju pëlqen!

Tetëdhjetë e nëntë vullnetarë të shëndetshëm u ndanë rastësisht në dy grupe, njëri duke marrë psilocybin dhe tjetri duke marrë placebo (substancë kimike). Siç pritej, ata që morën psilocybin (veçanërisht ata që marrin doza më të larta) kishin përvoja psikhedelike, të tilla si halucinacione, eufori dhe vetëdije të ndryshuar. Por dhe ky ishte objekti i testit, ata nuk treguan efekte anësore serioze dhe efekte negative në funksionimin emocional.

“Rezultatet e studimit janë siguruese klinike dhe mbështesin zhvillimin e mëtejshëm të psilocybin si një trajtim për pacientët me probleme të shëndetit mendor që nuk janë përmirësuar me trajtimin konvencional, ” tha Dr. Rocker.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.