Ne e bëjmë gjatë gjithë kohës. Ne i mbajmë ndjenjat tona dhe i tregojmë vetëm kur është vërtet e nevojshme. Ndonjëherë ka disa gjëra në jetën tonë që na pengojnë të hapemi dhe të tregojmë ndjenjat tona. Ndërsa ndonjëherë kafshimi i gjuhës nuk është një punë e madhe, në situata të tjera, frenimi i ndjenjave tuaja mund të çojë në pasoja të pakëndshme.

Prandaj, le të hedhim një vështrim në arsyet pse duhet të tregoni ndjenjat tuaja jo vetëm kur është e nevojshme, por edhe kur dëshironi!

Parandalon problemet e komunikimit

Ju pëlqen!

Kur nuk shprehni mendimet dhe ndjenjat tuaja ndaj personit me të cilin po flisni, dy gjëra mund të ndodhin: ju po krijoni një situatë të sikletshme ose jeni aq të mirë në shtirje saqë ata mendojnë se jeni në rregull me një vendim të caktuar dhe vazhdoni me biseden ..

Siç e keni kuptuar tashmë, të dy opsionet janë të këqija. Nëse zgjidhni opsionin e parë, po gënjeni veten dhe nëse zgjidhni të dytën, kjo përfundimisht do të kthehet kundër në formën e një shpërthimi të rastësishëm të emocioneve ndaj atij personi. Personi me të cilin po flisnit mund të mendonte se kishte bërë diçka të gabuar kur në realitet ishit ju që nuk ishit plotësisht të sinqertë.

Hapja zvogëlon stresin

Ne të gjithë e dimë se çfarë është stresi dhe çfarë mund të bëjë ai për trupin dhe mendjen tuaj. Një nga zgjidhjet për të zvogëluar sasinë e stresit në jetën tuaj është të jeni të sinqertë me veten. Ne shpesh theksojmë se çfarë mendojnë të tjerët për ne dhe si na perceptojnë ata.

Prandaj nuk duam të lëmë një përshtypje të gabuar te njerëzit duke thënë diçka me të cilën mendojmë se ata nuk do të pajtohen ose do të marrin rrugën e gabuar. Por kur silleni ndryshe çdo herë me një person tjetër, gjithashtu do të duhet të ruani këtë “imazh” të vetes dhe kjo shkakton disonancë njohëse.

Do të zbuloni se kush kujdeset vërtet

Ndonjëherë ne i mbajmë ndjenjat tona për veten, sepse mund të mendojmë se të tjerët nuk do të na marrin seriozisht dhe se nuk u intereson. Nëse miqtë, partneri ose ndonjë person tjetër me të cilin mendoni se jeni afër nuk i marrin seriozisht ndjenjat tuaja, atëherë jeni në mjedisin e gabuar.

Një person që kujdeset vërtet për ju nuk do t’i marrë ndjenjat tuaja si të mirëqena. Si rezultat, një plus i madh në hapjen ndaj njerëzve është të zbuloni se cilët njerëz mund të mbështeteni kur keni probleme.

Vetë-pranimi juaj rritet

Kur vendosni t’i tregoni gjithmonë njerëzve se si ndiheni me të vërtetë pa kompromentuar veten, do të filloni ta doni veten edhe më shumë sesa tani. Për më tepër, gjithashtu do të filloni të ndiheni më të fuqishëm. Të fuqishëm në kuptimin që ju do të kuptoni se jo gjithmonë duhet të bini dakord me opinionin publik ose që mund të tregoni anën tuaj të prekshme duke u hapur, pa u rrezikuar menjëherë siguria juaj. Ju e dini kush jeni dhe nuk keni frikë ta fshehni, dhe ky qëndrim është një “mbajtës” nëse doni të jetoni një jetë plot gëzim dhe përmbushje.

Sigurisht, ndonjëherë “nuk është koha e duhur” për t’i thënë dikujt atë që mendoni për një temë të caktuar, dhe nuk është gjithmonë e nevojshme gjithashtu. Por ajo që nuk duhet të lejoni kurrë është të ndiheni të detyruar të mbani gojën mbyllur dhe kështu të bëni kompromis me veten tuaj “të vërtetë”. Siç thoshte i madhi Oscar Wilde, ‘bëhu vetvetja, të gjithë të tjerët tashmë janë të zënë’.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.