Kushdo që ka temperaturë të lartë do të paralajmërohet për një infeksion të mundshëm me coronavirus.

Ethet janë një nga simptomat e para të coronavirusit.

Në mënyrë që të mund të njohim një temperaturë të ngritur të trupit herët, kompania e teknologjisë Athena Security ka zhvilluar një sistem kamerash termike që supozohet të lexojë të sëmurët nga coronvirusi.

Ju pëlqen!

Me ndihmën e inteligjencës artificiale (AI), kamera duhet të jetë në gjendje të zbulojë ethe.

Nëse dyshohet një infeksion, domethënë nëse temperatura e trupit është jashtë normës, sistemi dërgon një paralajmërim.

Zbuloni kërcënimet herët

Sipas kompanisë, sistemi mund të përdoret në shkolla, dyqane ushqimore, spitale ose kabinat e votimit, ndër të tjera.

Produkti gjithashtu do të vihet në dispozicion të agjencive qeveritare, aeroporteve dhe ndërmarrjeve në javët e ardhshme.

Kompania pohon se sistemi nuk është softuer për njohjen e fytyrës.

Rezultatet mund të dërgohen përmes një aplikacioni ose shfletuesit të internetit.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.