Meqenëse jemi me vite e vite dhe shekuj nga largësia e asaj kohe shumë gjëra janë të njohura rreth oborrit mbretëror të Shtetit të Arbërit të udhëhequr nga Gjergj Kastrioti,por ka ende akoma për të sjell në kohën tonë gjëra se si ishte dhe kush shërbente brenda oborrit mbretëror të tij.

Në kuadër të kësaj ,këtu po sjell këtë se në fakt kush i ushqente kuajt respektivisht kalin e Gjergj Kastriotit- Skënderbeut; nga kronistët mësojmë se për ushqimin e kuajve ,respektivisht Kalit të Gjergj Kastriotit ishte kujdesur Giovanni Antonio D – F. Bergamasco, thuhet se ky nuk kishte shkollë të mbaruar,por njihte mirë kuzhinën e kafshëve,pra të kuajve.Sikur që dihet Kuajt në atë kohë ishin tepër të rëndësishëm dhe ndihmesa e madhe në luftën kundër armikut si dhe arrijtjes me kohë në vendin e duhur.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.