Duke qenë se kostoja e të jetuarit në Evropë është në përgjithësi e lartë, patjetër që dallimet prej shteteve mund të jenë të mëdha për nga çmimi, veçmas ato të zhvilluara.

Bazuar në raportin e barazive të fuqisë blerëse, të publikuar javën e kaluar nga Zyra Federale e Statistikave (FSO), Islanda dhe Norvegjia janë dy shtetet më të shtrenjta.

Këto dy shtete janë cilësuar me kosotot më të larta dhe me standard më të lartë të jetesës.

Ju pëlqen!

Nga ana tjetër, raporti i barazive të fuqisë blerëse, të publikuar nga Zyra Federale e Statistikave (FSO), tregon se vendi i tretë i takon Zvicrës në Evropë për sa u përket çmimeve.

Dihet se kostoja e të jetuarit në Zvicër është jashtëzakonisht e lartë, sidomos Cyrihu dhe Gjeneva pothuajse rregullisht janë renditur në mesin e qyteteve më të shtrenjta në botë, transmeton albinfo.ch.

E së fundi, një studim i ri tregon se zviceranët duhet të paguajnë 168 franga për një shportë të mallrave të konsumit që kushtojnë mesatarisht 100 euro në Bashkimin Evropian.

E çmimet janë cilësuar veçanërisht të kushtueshme kur bëhet fjalë për ushqim, pije, hotele, restorante, veshmbathje dhe sigurime shëndetësore.

Shporta e produkteve që kushton 168 franga në Zvicër, është 107 euro në Gjermani, 109 euro në Francë dhe 111 euro në Austri; me 98 euro, Italia është pak nën mesataren evropiane.

Niveli më i ulët i çmimit është regjistruar në Turqi, e ndjekur nga Maqedonia Veriore dhe Shqipëria.

Sidoqoftë, studime të tjera kanë treguar që edhe përkundër kostos së lartë të jetesës, Zvicra ka një nga fuqitë më të mira blerëse në botë falë një kombinimi të faktorëve të tillë, si të ardhurat e larta dhe taksat e ulëta.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.