Diskutimet e thella janë bërë vërtet të njohura kohët e fundit. Në thelb, kjo është diçka më shumë si një bisedë filozofike midis miqve. Por në ditët e sotme, diskutimet e thella janë bërë një mënyrë krejtësisht e re e komunikimit që i ndihmon njerëzit të njihen më mirë me njëri-tjetrin.

Ne kemi gjetur 9 pyetje interesante që mund ta bëjnë partnerin tuaj të përfshihet në një diskutim rreth gjërave për të cilat nuk i kanë menduar kurrë më parë. Këto pyetje kërkojnë përgjigje të hollësishme, kështu që përgjigjet “po” dhe “jo” nuk do të funksionojnë. Dhe për më tepër, nuk ka përgjigje të sakta. Por siç e dimë të gjithë, ndonjëherë një pyetje e mirë është tashmë një përgjigje.

Dhe mbani mend, nuk duhet t’i bëni këto pyetje një personi prej të cilit keni frikë se zhgënjeheni.

  • A do të hapnit një zarf që ka datën e vdekjes tuaj brenda? Me përgjigjen e kësaj pyetje, ju mund të kuptoni nivelin e fatalizmit të një personi dhe qëndrimin e tij ndaj jetës në përgjithësi.
  • A do të bëheshe shok me veten? Këtu mund të kuptoni vetëvlerësimin e një personi, pikat e forta dhe të dobëta të tyre dhe sa interesante janë ato.
  • Nëse mund të shihni një shkallë matëse mbi kokat e njerëzve, çfarë dëshironi të matni me këtë shkallë? Statusi i tyre në shoqëri, niveli i tyre i lumturisë, pasuria e tyre, etj? Me përgjigjen e kësaj pyetje, ju do të jeni në gjendje të kuptoni vlerat dhe përparësitë e një personi.
  • Çfarë bëni ndryshe nga njerëzit e tjerë? Këtu mund të kuptoni vetëvlerësimin e një personi, sensin e tyre të humorit, nivelin e marrëzisë së tyre dhe sa unik është personaliteti i tyre.
  • Nëse partneri juaj kurrë nuk e zbulon se ju i keni tradhëtuar aksidentalisht ata, a do t’u tregoni atyre për këtë? Përgjigja tregon standardet morale të një personi dhe qëndrimin e tyre ndaj njerëzve të tjerë.
  • A ju duket ndonjëherë sikur dita e sotshme është përsëritur 100 herë? Me përgjigjen e kësaj pyetje, ju mund të kuptoni se si një person jeton jetën dhe nëse jeta e tyre ka kuptim për ta apo jo.
  • Nëse gratë dhe burrat do të jetonin në 2 planete të ndryshme çfarë do të ndodhte me të dy këta planetë? Këtu mund të kuptoni nëse ky person është i prirur për të menduar si stereotip apo sa logjik janë ata.
  • Nëse kryeni një krim për të ushqyer fëmijën tuaj të uritur, a jeni një person i keq apo e keni kryer krimin nga nevoja? Përsëri, kjo do të tregojë standardet morale të një personi dhe qëndrimin e tyre ndaj familjes së tyre.
  • Nëse lumturia do të ishte para, cila do të ishte puna juaj? Këtu mund të kuptoni shpresat dhe ëndrrat e një personi dhe ato që ndjejnë sikur mungojnë në jetën e tyre.
Ju pëlqen!

Ka kaq shumë pyetje dhe dilema të tjera. Ju madje mund t’i përdorni si argëtim në një festë ose si një mënyrë për ta njohur më mirë një person.

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!