Facebook, i cili zotëron Instagramin, ka përkrahur lëvizjen e saj të fundit për të fshehur pëlqimet në postimet e përdoruesve, si një përpjekje për të zvogëluar ngacmimin në aplikacionin popullor social.

Por motivimi shkon përtej kësaj. Ekziston gjithashtu një hipotezë brenda kompanisë që fshehja e pëlqimeve do të rrisë numrin e postimeve që njerëzit bëjnë, duke i bërë ata të ndjehen më pak të vetëdijshëm kur postimet e tyre nuk marrin shumë angazhim, thanë tre ish-punonjës të CNBC.

Më shumë postime do të thotë që përdoruesit kalojnë më shumë kohë në Instagram, dhe për këtë arsye rritet aftësia e kompanisë për të shfaqur më shumë reklama.

Ju pëlqen!

Instagram është aplikacioni më i popullarizuar dhe ka më shumë se 1 miliard përdorues aktiv në muaj. Kjo shifër përfshin 500 milion përdorues të përditshëm. Instagram tani vlerësohet nga analistët me më shumë se 100 miliardë dollarë, ose rreth një e pesta e vlerës së përgjithshme të tregut të Facebook.

“Vitet e fundit, pasi përmbajtja në Instagram u ‘mbizotërua’ nga ndikuesit profesionistë, të cilët reklamuesit paguajnë për të promovuar produkte të veçanta, platforma filloi të shohë më shumë përdorues të fshijnë ose arkivojnë postimet e tyre origjinale, sidomos postimet që nuk morën shumë pëlqime,” është shprehur një nga ish punonjësit.

“Njerëzit në Instagram kanë tendencën të imitojnë sjelljet e ndikuesve, miqve të tyre të ngushtë dhe familjes, kështu që kthimi i disa përdoruesve tek postimet me përmbajtje origjinale mund të krijonte një efekt viral” shtoi ish-punonjësi i CNBC.

Megjithëse heqja e pëlqimeve mund të nxisë përdoruesit të postojnë më shumë, kjo gjithashtu mund të dëmtojë ndikuesit, tha një nga ish-punonjësit.

Njerëzit e famshëm dhe influencuesit përfitojnë nga ajo që quhet “si vrull”, që do të thotë që një përdorues mund ta pëlqejë postimin e tij, sepse ata shohin se një prej miqve të tyre tashmë e ka pëlqyer atë ose sepse ata shohin një numër të lartë ndjekësish. (CNBC)

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.