Këtu më poshtë për lexuesit e vet, MekuliPress sjellë fjalë të menqura, e shumë aktuale, nga filozofët më të mëdhenjë të kohës:
Sun Xu: “I vogli mundet të fitojë përballë të madhit, vetëm sajë strategjisë.”
Seneka: “Sa më e vogël maja e shigjetës, aq më e mprehtë është.”
Molieri: “Sa më i vogël vendi, aq më i bashkuar duhet të jetë.”
F. Bacon: “Sa më e vogël gjëja, aq më i madh efekti i saj.”
Tolkien: “Sa më i vogël vendi, aq më e madhe nevoja për ta ruajtur kulturën e vet.”
G. Orwell: “Sa më i vogël vendi, aq më i madh rreziku që ai të përbuzet.”
M. Gandi: “Sa më i shtypur një vend aq më shumë duhet të rezistojë.”
N. Mandela: “Sa më i shtypur një popull, aq më shumë duhet të luftojë për liri.”
Ç. Açebe: “Sa më i përbuzur një vend, aq më kryefortë duhet të jetë për t’u marrë parasysh.”
T. Morrison: “Sa më i nënvleftësuar të jetë një vend, aq më shumë i duhet të dëftejë vlera”.
M. Josafzai: “Sa më shumë padrejtësi i bëhen një vendi të vogël, aq më shumë ai duhet të tregojë forcë.”
MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!