“Në natyrën e njeriut, ne i gjejmë tre shkaktarë kryesorë të grindjeve:

Së pari, garimi;
Së dyti, mospajtimi;
Së treti, lavdia;

Të parët, i bëjnë njerëzit të pushtojnë për përftime;
Të dytët për siguri;
Të tretët për reputacion;

Ju pëlqen!

Të parët e përdorin dhunën, për ta bërë veten Zot të personave tjerë, bashkëshorteve, fëmijëve, kafshëve;

Të dytët e përdorin dhunën për ti mbrojtur ato;

Të tretët dhunën e përdorin për xhingërrima si: një fjalë, një buzëqeshje, një mendim ndryshe dhe ndaj secilës shenjë të nënvleftësimit, të cilat i drejtojnë ose ndaj personave të tyre, ose përmes reflektimit tek të afërmit, miqt e tyre, kombit të tyre, profesionit ose emrit të tyre.”

Thomas Hobbes, “Leviathan” – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën e pavarur “MekuliPress”

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike! FOTO: No copyright infringement is intended.