Filmat e shfaqur në kinematë në Emiratet e Bashkuara Arabe nuk do të censurohen më, thanë autoritetet sot, duke njoftuar krijimin e një kategorie të re filmash që do të ndalohen për moshat nën 21-vjeç.

Filmat me vlerësim 21+ “do të shfaqen në versionin e tij ndërkombëtar” me kontroll të rreptë të respektimit të kufijve të moshës, njoftoi Zyra e Rregullimit të Medias në Twitter.

Censura është një praktikë e përhapur në botën arabe, veçanërisht në rajonin shumë konservator të Gjirit.

Ju pëlqen!

Skenat e filmave që censuruesit besojnë se mund të shkelin zakonet lokale shpesh priten gjatë montimit ose ndalohen të shfaqin të gjithë filmin.

Emiratet, 90 për qind e popullsisë së të cilëve janë të huaj, kanë nisur një projekt të madh në vitet e fundit për të modernizuar rregulloret ekzistuese pasi duan të bëhen një nga vendet më të hapura në Gjirin Persik.

Për të përmirësuar atraktivitetin e jetesës dhe të jetesës në Emiratet, autoritetet kanë lehtësuar rregullat për kufizimin e konsumit të alkoolit dhe u kanë ofruar të huajve një qëndrim të gjatë në vend.

Vendi njoftoi gjithashtu se nga 1 janari do të prezantojë një fundjavë jo-pune të modeluar sipas vendeve perëndimore (të shtunave dhe të dielave jo pune).

Në vendet e tjera myslimane të rajonit, ditë jo pune janë dita e xhuma (dita e faljes së madhe) dhe e shtuna.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.