Një medikament i ri i është shtuar përdorimit në luftën kundër Coronavirus, këtë herë është një ilaç që përdoret zakonisht për trajtimin e pankreatitit akut.

Një shpresë e re për pacientët, pra, që vjen direkt nga Universiteti i Tokios, ku u krye një studim mbi efektet pozitive të mesafatit Nafamostat.

I njohur për faktin se ka veti antikoagulante, antikancerogjene dhe antivirale, ky ilaç i përket grupit të të ashtuquajturve frenues të proteazës, të cilët veprojnë në enzimat e përfshira në prodhimin e proteinave.

Ju pëlqen!

Për këtë arsye, në të vërtetë, këto ilaçe përdoren me rezultate të mira për të luftuar infeksione të shumta virale, përfshirë hepatitin C dhe HIV.

Përdorimi i tij do të shmangte në mënyrë efektive pushtimin e virusit të trupit të njeriut. Prandaj, studimi i bërë nga shkencëtarët Jun-ichiro Inoue dhe Mizuki Yamamoto nga Qendra Kërkimore për Sëmundjet Infektive Aziatike të Institutit të Shkencave Mjekësore të Universitetit të Tokios u bazua në këto të dhëna. Të dy thanë se besuan ilaçin të sigurt dhe një aleat të vlefshëm në luftën kundër Covid-19.

I njëjti mendim jepet edhe nga një grup ndërkombëtar i studiuesve të kryesuar nga biologët e Njësisë së Biologjisë Infeksion Qendra Gjermane Primate e Institutit Leibniz për Kërkime Primate. Duke bashkëpunuar me kolegët e Universitetit të Berlinit, Universitetit të Göttingen, Universitetit Sechenov të Moskës, shkenctarët studiuan mekanizmin me të cilin Coronavirus arrin të depërtojë brenda qelizave njerëzore, duke kërkuar një mënyrë për të ndaluar proces.

Ne testuam SARS-CoV-2 të izoluar nga një pacient dhe zbuluam se mesilato Camostat bllokon hyrjen e virusit në qelizat e mushkërive “, shtoi Markus Hoffmann, autor i hulumtimit.

Camostat mesilato është një ilaç që ka të njëjtat veti antivirale si Nafamostat edhe pse, siç zbulohet nga studimi i kryer nga shkencëtarët japonezë, ky i fundit do të ishte tashmë efektiv në një të dhjetën e përqendrimit të të parës.

Burimi: Il giornale

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.