Plagët emocionale prekin thellë. Ato lënë nganjëherë shenja të pashlyeshme. Janë të ndryshme reagimet që mund të keni pas një zhgënjimi të fortë.

Ndonjëherë krijoni pengesa për të mbrojtur veten mendërisht dhe për të shmangur humbjen e vetëbesimit. Herë të tjera, rimëkëmbja kërkon kohë veçanërisht të gjata, kohë gjatë së cilave ne e distancojmë veten nga kushdo që dëshiron të afrohet pak më shumë.

Janë mekanizma të pandërgjegjshëm ata që shkaktojnë forma mbrojtëse, të cilat, nëse zgjasin shumë, mund të na privojnë nga lumturia dhe të na udhëheqin për të helarguarqur njerëz që meritojnë edhe të jenë jetën tonë.

Ju pëlqen!

Këto janë sjelljet dhe mendimet që gratë veçanërisht të ndjeshme kanë, pasi janë lënduar shumë herë:

1 – Ato dyshojnë në gjithçka

Çdo gjë bëhet shkak i mosbesimit, i dyshimit. Ato tentojnë të mos i konsiderojnë të tjerët të besueshëm, dhe mendojnë se kushdo që kujdeset për to, thjesht dëshiron t’i përdorë ato ose të argëtohet. Në të kaluarën ato janë lënduar aq thellë, saqë nuk besojnë se ka seriozitet dhe ndershmëri nga askush.

2- Kani tendencë për pesimizëm

Ata gjithmonë e shohin gotën gjysmë të zbrazët. Ato janë dyshuese, vënë re çdo defekt të vogël të të tjerëve. Përvojat e këqija që kanë jetuar e bëjnë gjithçka shumë të hidhur.

3- Ato mendojnë se janë të destinuara për pakënaqësi

Janë të bindura se kurrë nuk do ta takojnë shokun shpirtëror, një njeri të sinqertë, një dashuri autentike. Nëse ka ndodhur me të tjerët, nuk do t’u ndodhë atyre. Kjo i shtyn të mos përfshihen më, të mos japin shanse. Ato janë të sigurta se do të jetojnë vetëm një zhgënjim më shumë.

4- Fjala sashuri nuk është më pjesë e fjalorit të tyre

Një histori dashurie? Jo faleminderit. Ato mendojnë se tashmë kanë dhënë gjithçka, se kanë vuajtur shumë. Pa dobi. Kur ato shohin  çifte që mbajnë njëri-tjetrin me butësi nga dora, mendojnë me cinizëm se është vetëm një çështje kohe, sepse ato duar do të ndahen në mënyrë të pashmangshme një ditë.

5- Ata e mbrojnë me forcë botën e tyre të brendshme

Ato nuk lejojnë askënd të shikojë brenda, nuk do të lejojnë që dikush të përdorë dobësitë e tyre për të lënduar apo manipuluar ato.

6- Ato nuk besojnë më në dashurinë e vërtetë

Flasin për këtë me sarkazëm dhe hidhërim. Përkundrazi, ato lavdërojnë vetminë, pavarësinë.

7- Ato mbajnë një çikë shprese thellë brenda

Kjo është një shpresë me një zë të dobët, e zbritur në cepin më të thellë të qenies së tyre. Por ekziston.

Shpresa për t’u mohuar, për të takuar dikë që fshin gjithë dhimbjen, që shëron plagët, që siguron dyshime.

Sepse gratë e ndjeshme mbeten të ndjeshme pavarësisht gjithçkaje Ato kanë zemër, pavarësisht nga çdo gjë.

Ato kanë ëndrra dhe një ditë do të kenë guximin t’i japin dritë dhe frymë. / MeB

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot të paktën edhe me 1 Euro!