Ata kishin favorizuar mosveprimin e shefit Bernardo Provenzano, por sot një operacion nga karabinierët i ka dhënë një goditje të rëndë aseteve të mafias korleoneze duke kryer sekuestrimin e aseteve për një vlerë prej më shumë se 4 milionë eurosh të urdhëruar nga Gjykata e Palermos. Në veçanti, Ros kryen një konfiskim prej tre milionë e gjysmë eurosh kundër Mario Salvatore Grizzaffi dhe Gaetano Riina, përkatësisht nipit dhe vëllait të shefit Totò Riina, si dhe Rosario Salvatore Lo Bue, me nofkën “Saro Chiummino”, dhe djali i tij Leoluca.

Një tjetër urdhër konfiskimi për 600 mijë euro ka të bëjë me Giampiero Pitarresi.

Operacioni vjen në përfundim të një procesi të gjatë hetimor që tashmë kishte bërë të mundur sigurimin e shtetit pasuritë e paligjshme të fituara me kalimin e kohës nga Salvatore Riina dhe nga Calogero Giuseppe Lo Bue, ky i fundit tashmë i dënuar përfundimisht për favorizimin e mosveprimit të Bernardos, Provenzano.

Ju pëlqen!

Një seri aktivesh i atribuohen Lo Bue, në mënyrë fiktive në emër të palëve të treta, të blera në mungesë të të ardhurave legjitime të pajtueshme. Konfiskimi, në lidhje me shtëpitë, llogaritë rrjedhëse, librat e kursimeve, tokën dhe pasuritë e kompanisë, prek individët, lidhjet e të cilëve janë konstatuar me mafian. Në veçanti, Rosario Salvatore Lo Bue luajti një rol udhëheqës në klanin Corleonese, në kontakt me figurat kryesore si Salvatore Riina dhe Leoluca Bagarella.

Mario Salvatore Grizzaffi u dënua përfundimisht për zhvatje, si pjesë e hetimit që kishte hedhur dritë mbi rrjetin e ndihmës dhe mbështetjes së shefit Bernardo Provenzano, i arrestuar në 2006 në fshehjen e Mountain dei Cavalli; më parë ai ishte dënuar gjithashtu për ndihmë dhe qëndrim nga Giovanni Brusca. Më në fund, Karabinierët e Komandës Provinciale të Palermos kryen një sekuestrim të pasurive për një vlerë prej rreth gjashtëqind mijë eurosh kundër Giampiero Pitarresi.

I arrestuar në dhjetor 2015 si pjesë e operacionit “Panta Rei”, Pitarresi aktualisht është duke u ndaluar sepse u dënua – në shkallën e dytë – me 14 vjet burg me akuzën e lidhjes me familjen Villabate. Në vitin 2009 ai vuajti një dënim për shoqatën mafioze pasi kishte qenë pjesë e grupit që i kishte dhënë ndihmë shefit të arratisur Bernardo Provenzano gjatë udhëtimit të tij në Francë për t’iu nënshtruar një operacioni në një klinikë në Marsejë. ANSA

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.