MekuliPress ju sjellë argumentimit epik të akademikut Rexhep Qosje për halabakët që duan të bëjnë shtrëmbërimin e gjuhës shqipe:

“Mund të bëhen diskutime për përmirësime aty ku ka vend e aty ku është e nevojshme për gjuhën letrare kombëtare. Por mendoj se këto diskutime, të cilat kanë disa vjet që kanë filluar, kanë një frymëzim tjetër. Po kërkohet që përjashtimet që i kanë bërë autorët e drejtshkrimit të bëhen rregulla, por nuk bëhen përjashtimet rregulla.
Gjuha standarde është një prej fitoreve më të mëdha kulturore dhe, të themi, politike e popullit shqiptar. Kjo është historike”. /MekuliPress/ – Shpërndaje dhe Pëlqeje gazetën e pavarur “MekuliPress”

*** VINI RE! Gazetaria jonë mbetet e pandikuar nga politikanët e nga milionerët e korruptuar. Askush nuk e kontrollon gazetën dhe kritikën tonë. Ndihmoje MekuliPress - Mbështete median e pavarur kombëtare.
Loading...
[wpedon id=16879]