Ku kujdes të mos përfundosh nën rrotat e fatit të tjetrit.

Këshillat e lehta për t’u praktikuar janë më të dobishmet.

Tri janë gjërat më të vështira: “Të mbash një të fshehtë, të harrosh një sharje dhe të administrosh mirë orët e kohës së lirë”.

Ju pëlqen!

Çdo ditë e jetës sate është një faqe e biografisë sate, kujdesu ta shkruash mirë, sepse një faqe e keqe ndyn gjithë librin.

Ai që pranon këshilla është më i madh se ai që jep, sepse, sa lehtë është të japësh këshilla, aq rëndë është t’i pranosh ato.

Më mirë është të shpenzosh një qiri të vogël sesa ta kalosh tërë jetën në terr.

Gjersa qëndron mbi këmbët e tua, mos vajto nëse nuk mundesh të vraposh.

Ruaju së ndershmes kur e nënçmon dhe vetmisë së keqe kur i bën konak dhe njeriut të mirë kur e bjerr në rrezik dhe ahmakut nëse e mëshiron.

Nëse digjet shtëpia e fqinjit, ruaj tënden.

Nëse ti nuk do të keqen, ik nga e keqja.

Shpirti i qetë është krevati më i mirë për pushim.

Nuk duhet t’i frikësohesh krismës, sepse plumbi që të qëllon nuk dëgjohet.

Mos polemizo me gojëtarin, as me harbutin, sepse gojëtari të mund me fjalë, harbuti të ofendon.

Nëse do të shohësh realitetin femëror, shikoje atë me sy mbyllur..

Duhet të falësh shumë gjëra që të mësohesh të falësh të tjerët.

Të bësh diçka nuk mjafton; duhet që të mos e bëjnë të tjerët.

Mos nënçmoni askënd dhe mos përjashtoni asgjë, mbasi nuk ekziston njeri të mos keteë damarin e vet dhe nuk ekziston gjësend të mos ketë vendin e vet.

Në lumturi të jesh i përmbajtur , në fatkeqsi, i urtë.

Është më mirë të të kenë zili, sesa t’u vijë keq për ty.

Imito njerëzit e drejtë.

Nëse do të përgojojnë me të drejtë kujdesu të ndreqesh, nëse do të të përgojojnë padrejtësisht, mos i jep rëndësi.

Kur don të kërkosh këshillë për vete nga një njeri tjetër, fillimisht heto se si i shkojnë punët atij.

Kush jep këshilla dhe nuk i zbaton vetë, i ngjan njeriut të verbër që e mban kandilin për të ndriçuar të tjerët.

Mos u shqetëso për të ardhmen. Ajo është e mirë apo e keqe. Nëse është e mirë, do të jetë një surprizë…Nëse është e keqe, pse të fillosh të vuash qysh tani?

Fol fare pak për veten, shumë për të tjerët, pak për gjërat.

Kurrë mos jep këshilla. Të paditurit nuk na dëgjojnë, ndërsa të diturve nuk u duhen.

Jeto sikur do të vdesësh nesër, mëso dikur do të jetosh përgjithmonë.

MekuliPress është në prag të mbylljes. MBËSHTETE SOT GAZETARINË E PAVARUR DHE ORIGJINALITETIN E MEKULIPRESS. Kemi shumë nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. NA NDIHMO sot, të paktën edhe me 1 Euro!