Një 95-vjeçar gjerman është duke u ballafaquar me drejtësinë për pjesëmarrjen në një vrasje si roje në një kamp përqendrimi afër Gdansk gjatë luftës së dytë botërore, shkruan MekuliPress, bazuar në agjencinë e lajmeve norvegjeze NTB.

Burri ishte i mitur gjatë luftës, dhe çështja është ngritur para gjykatës për të mitur. Është e paqartë nëse i akuzuari është në gjendje të përfundojë një gjykim për shkak të moshës së tij të shtyer.

Dokumentet e publikuara më parë nga autoriteti i ndjekjes në Dortmund tregojnë se burri është akuzuar për bashkëpunim në vrasjen e disa qindra njerëzve. Ai ishte roje në kampin e “Stutthof” të ngritur nga nazistët pranë qytetit Gdansk, i quajtur atëherë Danzig.

Ju pëlqen!

Një rast i ngjashëm është në pritje të gjykatës për të mitur në Hamburg. Këtu, një burrë 93 vjeç akuzohet gjithashtu se ka qenë roje në të njëjtin kamp. Ai thuhet se ka qenë i përfshirë në likuidimin e 5,230 personave.

Ky gjykim do të marrë fund, dhe prokuroria ka paraqitur një kërkesë për burgim prej tre vjet.

Më shumë se 60,000 njerëz besohet të jenë likuiduar në kampin Stutthof, i cili ishte një nga të fundit që u çlirua në maj 1945. /NTB/MekuliPress/

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!