Në muajin Tetor 2019, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve, në krahasim me Tetor 2018 janë: Spanja (3,7 %), Gjermania (4,1 %), dhe Maqedonia (3,5 %). Ndërsa vendet me të cilat eksportet kanë pasur uljen më të madhe janë: Italia (-6,7 %), Kosova (-9,1 %) dhe Greqia (-18,5 %).

Gjatë këtij dhjetëmujori, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të eksporteve, në krahasim me një vit më parë, janë: Kosova (12,9 %), Gjermania (5,8 %), dhe Kina (13,7 %). Ndërsa vendet me të cilat eksportet kanë pasur uljen më të madhe, janë: Italia (-2,6 %), Spanja (-13,3 %) dhe Greqi (-4,6 %).

Importet

Ju pëlqen!

Në muajin Tetor 2019, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të importeve, në krahasim me Tetor 2018 janë: Turqia (+20,5 %), Greqia (+9,5 %), dhe Gjermania (+0,5 %). Ndërsa vendet me të cilat importet kanë pasur uljen më të madhe janë: Italia (-10,1 %), Kina (-1,5 %) dhe Spanja (-64,0 %).

Gjatë këtij dhjetëmujori, vendet me të cilët Shqipëria ka pasur rritje më të madhe të importeve, në krahasim me një vit më parë, janë: Kina (14,5 %), Turqia (11,2 %) dhe Greqia (8,1 %). Ndërsa vendet me të cilat importet kanë pasur uljen më të madhe, janë: Italia (-6,0 %), Gjermania (-7,5 %) dhe Rusia (-12,4 %).scan

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!