Franca bashkohet me “revolucionin e gjelbër” në hekurudha duke blerë 15 trena me hidrogjen, të cilat duhet të zëvendësojnë modelet ekzistuese të naftës, njoftoi kreu i transportuesit hekurudhor SNCF në pronësi të shtetit.

Trenat e hidrogjenit janë të pajisur me qeliza të karburantit që prodhojnë energji elektrike nga hidrogjeni dhe oksigjeni, raporton SeeBiz.

Gjermania thuhet se është vendi i parë që prezantoi teknologjinë një vit më parë, duke lëshuar dy trena nga prodhuesi francez TGV Alstom në një rrugë 100 kilometra.

Ndoshta ju pëlqen!
Loading...

“Shpresojmë të nënshkruajmë një urdhër për të prodhuar 15 trena me energji hidrogjene brenda disa javësh”, tha Drejtori i Përgjithshëm i SNCF, Guillaume Pepy.

Ai shtoi se trenat duhet të funksionojnë për rreth dy vjet.

Pepy theksoi se qëllimi i SNCF është të mos ketë tren me naftë në hekurudhat franceze në 15 vjet.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. Na ndihmoni!
Loading...