Në këtë fotografi të Kel Marubit, shohim mijëra njerëz nga zona të ndryshme që janë ngjitur në Kalanë e Shkodrës për të kremtuar sërish aktin simbolik të fitimit të Pavarësisë: ngritjen e flamurit.

Asokohe Veriu i vendit ishte akoma nën presionin e ushtrive serbo-malazeze.

Ky kremtim masiv është momenti që më tepër se një ëndërr të bërë realitet, shfaq ndërgjegjësimin për vështirësinë e ruajtjes së lirisë.

Ju pëlqen!

©Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi”, Kel Marubi, Ngritja e flamurit kombëtar në Kala të Shkodrës, 19.03.1914

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!