Automjeti i mirënjohur i kompanisë amerikane Jeep, modeli Cherokee, i cili është prodhuar për gati 50 vjet, së shpejti mund të ndryshojë emrin e tij pasi udhëheqësi i fisit indian amerikan me të njëjtin emër tha se kishte ardhur koha për kompanitë dhe ekipet sportive në SHBA për të ndaluar përdorimin e emrit të tyre.

Udhëheqësi i Cherokee-s, Chuck Hoskin i tha kompanisë se ai nuk i toleron ata duke përdorur emrin Cherokee, i tha AFP një zëdhënës fisnor.

Hoskin e shprehu qëndrimin e tij përmes video konferencës më 29 janar te kompania mëmë e Jeep, grupi Stelantis.

Ju pëlqen!

“Unë mendoj se ka ardhur koha në këtë vend që kompanitë dhe ekipet sportive të tërheqin emrat, imazhet dhe maskotat e indianëve amerikanë nga produktet e tyre, bluzat dhe skuadrat”, tha udhëheqësi i Cherokee në një deklaratë të botuar më 14 janar në revista amerikane e makinave Car and Driver.

Ai tha se ishte i bindur se ishte me qëllim të mirë, por që nuk i bën më të nderuar të shohin emrin e tyre në një makinë.

Jeep prezantoi modelin Cherokee SUV të vitit 1974, të ndjekur nga disa modele.

“Mënyra më e mirë për të na nderuar është të mësojmë më shumë për qeverinë tonë, rolin tonë në këtë vend, historinë, kulturën, gjuhën tonë dhe të kemi një dialog konstruktiv me fiset e njohura nga qeveria federale dhe kulturën e tyre,” tha Hoskin.

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.