In this photo provided by the Serbian Presidential Press Service, Serbian President Aleksandar Vucic, right, shakes hands with Albania's Prime Minister Edi Rama prior to the start of the meeting in Novi Sad, Serbia, Thursday, Oct. 10, 2019. Prime Ministers of North Macedonia and Albania are visiting Serbia to discuss removing trade barriers. (Serbian Presidential Press Service via AP)
 
MekuliPress ju risjell dëshmitë/krimet e luftës në Kosovë, botuar në “Krimet e Serbisë në Kosovë 1998-1999″ janar 1998 – 12 qershor 1999:

Të vrarë: 11.840
– 1.392 fëmijë deri në 18 vjeç.
– 296 fëmijë deri në 5 vjeç.
– 1.739 vajza/gra
– 1.882 të moshuar mbi moshën 65-vjeçare.
– mbi 1mijë e 600 ende janë të pagjetur.
– Janë dhunuar mbi 20 mijë vajza e gra shqiptare, përfshirë fëmijë dhe burra.
Sipas të dhënave të UNCHR, në fillim të qershorit 1999, nga Kosova ka pasur afro 1 milion shqiptar të dëbuar prej Kosove, gjatë periudhës së luftës dhe bombardimeve të NATO-së.
Vendosja e te debuarve sipas shteteve ishte: 443.300 ishin vendosur në Republiken e Shqipërisë; 247.800 në IRJMaqedoni, 69.300 në Mal të Zi; 21.700 në Bosnjë-Hercegovinë. Pra, një total prej 782.100.
Në vendet e tjera të botës u vendosën gjithsej 76.475
Shtëpi të shkatërruara – dëmtuara të popullatës shqiptare: 100.589
Shkolla të shkatërruara – të dëmtuara me dokumentacion: 358
Zyra të vendit: 71
Shtëpi kulture: 30
Biblioteka publike dhe shkollore: 93
Objekte shëndetësore: 123
Objekte fetare (xhami, teqe, tyrbe): 215
Kisha katolike: 5
Objekte ndihmëse – përcjellëse: 88.101.

SERBIA ENDE MOHON MASAKRAT E KRYERA NGA MILICIA DHE USHTRIA E RREGULLT DHE NJESITE PARAMILITARE, ENDE NUK ESHTE DENUAR PER GJENOCID, ENDE NUK KA DEMSHPERBLYER SHQIPTARET, ENDE NUK KA KERKUAR FALJE!
©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.