Një vend i shkëlqyeshëm për të mësuar rreth fitores është nga humbësit.

Çfarë?

Po, kjo është se si ju mësoni vërtet atë që dëshironi të fitoni. Ju nuk mësoni pothuajse aq shumë nga triumfet dhe festimet. Si dikush që ka humbur shumë herë si atlet kolegj, trajner, biznesmen dhe qenie njerëzore në botë, unë e di se humbjet më të mëdha kanë çuar në fitoret më të mëdha.

Ju pëlqen!

Dhe e vërteta është, të gjithë ne do të humbasim në jetë. Nuk ka asnjë botë të tillë që ekziston kur fituesit mbretërojnë përgjithmonë suprem. Ka disa vende më të mëdha për të mësuar këtë sesa nga historia e jetës së Charlie Munger, partneri i Ëarren Buffett në Berkshire Hathaëay.

Ky është një njeri që nuk pranoi të lejojë pengesat shkatërruese ta rëndojnë. Ai vazhdoi të ecë përpara në jetën e tij personale dhe profesionale pavarësisht nga vështirësitë e mëdha. Ai luftoi në Luftën e Dytë Botërore dhe merrej me tmerret që shoqërojnë duke luftuar për jetën tuaj çdo ditë. Ai humbi djalin e tij në mënyrë tragjike për shkak të leuçemisë në moshën 9 vjeç – një pengesë shkatërruese për çdo person.

Ai vuajti përmes divorcit, humbi babanë e tij në një moshë të re dhe në dukje nuk kishte asnjë drejtim në jetën e tij profesionale ose personale. Në vitet e 50-ta, ai humbi pjesën më të madhe të parave të tij. Ai e humbi EYE-në e tij në një operacion të mprehtë të kataraktës – dhe megjithatë vazhdoi të vazhdonte. Ai mësoi dhe mësoi dhe përsosi strategjinë e tij të investimeve dhe u bë sinonim i suksesit amerikan. Një njeri i vërtetë i bërë vetë.

Çfarë është tjetër për ju? Çfarë po pret? Shanset janë, diçka që ia vlen edhe kohën tuaj. Jeta është një seri e madhe e “Next’s”. Ju jeni më të mirët të përqafoni mundësi me një mendje të hapur dhe me zemër të gatshme. Me një mendje të qartë, objektive, ne mund të mendojmë, “Pse do të donim ndonjëherë të merreni dhe të banojmë në të kaluarën për gjëra negative?”

Ekziston një botë krejt e re atje për ju që të pushtoni. Çelësi i një jete prodhuese dhe me mend është të vazhdoni të ecni përpara dhe të lini problemet e së kaluarës. Pra, shumë nga çështjet dhe paqartësitë që hasim në jetë janë sepse ne kalojmë në të kaluarën në gjëra të parëndësishme, të parëndësishme – gjëra që nuk na ndihmojnë kurrë në momentin aktual.

Dhe kjo është gjithçka që ka rëndësi. Tani për tani, këtë javë, duke jetuar këtë moment me gjithçka që keni marrë. Ne jemi njerëz emocionues për nga natyra, kështu që nuk është për t’u habitur që shpesh i lejojmë emocionet tona të “përmirësohen” nga ne. Kjo manifestohet në dy mënyra: ne dëshirojmë shumë për përvojat pozitive ose varet nga dhimbjet tek ato negative.

Ndoshta ju pëlqen!/MekuliPress/ Nëse keni shijuar këtë artikull, ndajeni atë me familjen dhe miqtë tuaj! MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike!