Edit Durham:
“Kur kaloja në Rumeli pyesja njerëzit: «Ç’je ti?»- Katolik – përgjigjej njëri.- Protestant, përgjigjej tjetri.

Në Bullgari pyesja: Ç’je ti? Ortodoks. Në Serbi pyesja: «Ç’je ti?» Ortodoks… Kështu teksa po mbytesha e tëra nga dogmat idiote të njerëzve, hyra në Shqipëri e pyeta: Çfarë jeni ju këtu? – Shqiptarë – m’u përgjigjën të gjithë prerë e qartë.
Më në fund, thashë, këtu shpëtova nga fanatikët dhe zotndjekësit.”

Edith Durham, te Brenga e Ballkanit (1905)

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.