Ekspozimi ndaj ajrit të ndotur gjatë shtatzënisë dhe vitit të parë të jetës është lidhur me rrezik më të lartë nga sëmurja prej kancerit te fëmijët, kanë bërë të ditur shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë.

Në studimin e tyre janë përdorur të dhënat për paraqitjen e kancerit te 3.600 fëmijë dhe të dhënat për shkallën e ndotjes së ajrit në zonat ku kanë jetuar ata fëmijë.

Ato rezultate janë krahasuar me të dhënat e 3.600 fëmijëve të shëndetshëm.

Ju pëlqen!

Është vërtetuar edhe sesi ndotja më e madhe e ajrit lidhet me rritjen shtesë të rrezikut nga sëmurja nga kanceri te fëmijët e asaj moshe.

Rritja e rrezikut nga sëmurja ka qenë 5 për qind për leukemi ndërsa deri në 15 për qind për kancer të testiteve dhe vezoreve.

Shkencëtarët shtojnë se duhet të bëhen analiza shtesë para se të konfirmohet lidhja shkaktuese -pasuese mes ndotjes së ajrit dhe rrezikut më të madh nga kanceri te fëmijët.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.