Për liberalizimin e vizave, ambasadori gjerman tha shkurt: “them se po, do të zgjidhet kjo çështje në shkurt e mars ”, ndërkohë që sqaroi më në hollësi se ky proces është i vonuar dhe vlerësoi si të pakuptimtë zvarritjen e kësaj çështjeje.

“Të hënën kam qenë me kryeministrin në Prizren, në kuadër të një projekti ku kanë marrë pjesë nxënës nga vendet e ndryshme dhe aty kam cekur se ”liberalizimi i vizave është një anakronizëm dhe ajo që është e rëndësishme është deklarata e ministrave të Gjermanisë, të Francës dhe Polonisë, të cilët kanë deklaruar se duhet që sa më shpejtë të ketë liberalizim të vizave për Kosovën dhe që ai proces është i vonuar. Rishtaz kam thënë që unë do të jem ambasadori i fundit që do të përgjigjet rreth çështjes së liberalizimit të vizave”, ka theksuar mes tjerash ambasadori Rohde.

Më tej ai shtoi se liberalizimi i vizave do të ketë nëse duan të gjejnë vende pune, ndërsa sa i përket turizmit, nuk do të ketë nevojë për viza.

Mekuli Press është në prag të mbylljes. Kemi nevojë për mbështetjen tënde, i dashur lexues. Na ndihmo sot edhe me vetëm 1 Euro! - FOTO: No copyright infringement is intended.