Në brengën time s’pipëtin asgjë,
Pres kot së koti,
S’vjen njeri tek unë.
S’vjen ditën e s’vjen natën.
Dhe vetë unë s’vij ashtu siç vija.

Nga sytë e tu u ndanë sytë e mi.
Besimin humbën edhe dritën humbën.
Të miat buzë u ndanë nga të tuat,
Të miat buzë u ndanë nga zbavitja,
Nga jeta dhe dëshira e dashurisë.

Dhe duart nga të tuat janë ndarë,
Dhe s’mbajnë dot në gishta asnjë pupël.
Dhe këmbët janë ndarë nga të tuat,
S’çapiten dot e rrugë s’bëjnë dot.
Kështu na qenka thënë të shoh fundin,
Me fundin tënd.

Ju pëlqen!

Se jeta ime qenka nën pushtetin tënd,
Kjo jetë që më dukej pambarim,
E vetmja shpresë qenka varri im,
Ashtu si yti mes botës së shkujdesjes.
Kam qenë pranë teje,
Kam ftohtë me të tjerët.

Paul Eluard

Shqiperoi Dritero Agolli

©MekuliPress/ Ndaje artikullin me familjen dhe miqtë tuaj. MekuliPress mbetet e pandikuar nga partitë politike. FOTO: No copyright infringement is intended.